sibienii preferă să facă yoga acasă - daniela marta: „există frica de a fi catalogat”

Ziua Internațională Yoga este sărbătorită astăzi, în 21 iunie. În Sibiu, există mai multe studiouri de yoga unde poți să faci cursuri sau cel puțin să te inițiezi în această practică astfel încât să poți continua acasă.

Instructorul de yoga Daniela Marta din Sibiu vorbește despre beneficiile pe care yoga le are asupra sănătății fizice, cât și mentale. Pentru că ne aflăm într-o lume în care toată lumea este prinsă în activități solicitante zilnice, corpul și mintea au nevoie de un moment de relaxare.

„În primul rând aduce relaxare mentală și fizică, și totodată o stare de bine. Recomand yoga pentru că toți suntem angrenați în viața cotidiană, de a ne grăbi tot timpul și atunci corpul și mentalul are nevoie să se liniștească. Așadar, corpul începe sa se relaxeze prin practicile yoga. Pentru a simți beneficiile, trebuie practicat de cel puțin două ori pe săptămână și cu constanță și automat începe să se relaxeze tot sistemul interior”, spune instructorul.

sibienii preferă să facă yoga acasă - daniela marta: „există frica de a fi catalogat”

Riscuri pentru cei care practică yoga după tutoriale online

Cei care preferă să facă yoga acasă urmărind tutoriale pe youtube se expun unor riscuri de sănătate. Instructorul nu recomandă aceste practici și încurajează curioșii să meargă pentru cel puțin câteva ședințe la un studio.

„Este foarte greu să te mobilizezi. De exemplu, eu nu simțeam că mă conectez la o stare, nu mă puteam concentra și îmi era greu să duc la bun sfârșit ora. Este destul de greu să faci de pe youtube dacă nu îți oferă explicațiile necesare. Sunt foarte multe filmulețe pur comerciale, pentru începători.  Anumite posturi nu sunt recomandate în funcție de afecțiunile pe care le avem”, spune instructorul Daniela Marta.

sibienii preferă să facă yoga acasă - daniela marta: „există frica de a fi catalogat”

,,Frica de a fi catalogat”

Foarte mulți dintre sibieni preferă să facă yoga acasă pentru a nu fi catalogați. Însă fără un instructor, cel puțin pentru început, rezultatele pot întârzia sau chiar te poți accidenta.

„Sunt foarte mulți oameni care nu vor să practice yoga din frica de a nu fi catalogat. Sunt oameni care au probleme cu sistemul nervos, este suprasolicitat și au nevoie să fie singuri. Eu recomand să înceapă cu un instructor pentru a deprinde fiecare postură în parte, necesită ajustări pentru fiecare corp în parte. Apoi este mult mai ușor să practici de unul singur. Nu e recomandat să treci direct la avansat pentru că e prea solicitant pentru coloana vertebrală și nu numai”, spune instructorul.

Importanța respirației în practica yoga

De asemenea, instructorul de yoga pune preț pe respirație. În yoga, coordonarea respirației cu mișcările este foarte importantă pentru a ajunge la rezultatele dorite. „Respirația este foarte importantă. Noi nu mai știm să respirăm corect și în momentul în care înveți practica automat corpul și, mai ales, sistemul nervos intră într-o restructurare. Coordonarea respirației cu mișcarea devine mai fluidă, aducând beneficii în viața de zi cu zi”, spune instructorul de yoga.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu