bac-ul la liceul “independența” - elevi fericiți după cea de-a doua probă - ,,suntem bucuroși. a fost mai ușor decât la simulări”

Elevii care au terminat un profil umanist şi cei din filiera vocaţională, au susținut proba obligatorie la istorie, iar elevii care au terminat profilul real, din filiera tehnologică şi din filiera vocaţională au susținut proba la matematică, în decursul zilei de marți, 21 iunie.

Elevii au susținut cea de-a doua probă scrisă la BAC, marți, în 21 iunie. Pentru cei care au urmat un profil real examenul la matematica i-a surprins plăcut prin nivelul mediu de dificultate. Examenul a început la ora 9:00, elevii având la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Absolvenții profilului real de la Liceul Tehnologic „Independența”, au ieșit cu zâmbetul pe buze după cel de-al doilea examen. Plini de entuziasm și cu speranța că vor lua note bune s-au consultat între ei imediat ce au ieșit pe poarta liceului.

Subiectul al treilea, cel mai dificil

Considerată cea mai grea probă, unde o mare parte dintre elevi își doresc o notă de trecere, elevii Liceului „Independența” sunt optimiști în vederea rezultatelor pe care le vor avea. Notele la care o parte dintre tineri se așteaptă sunt între 6 și 8, subiectul al treilea făcând departajarea.

,,A fost destul de complex. Se putea și mai bine. Nu pot să zic că a fost foarte greu, dar cu siguranță a fost mai ușor decât la simulare. Sunt optimistă și sigur o să trec. Mă aștept la un 6 la mate, 8 la română și la geografie poate un 9. Ca de obicei, subiectul trei a fost cel mai greu”, spune Andreea Gheorghiu, eleva la  Liceul Tehnologic „Independența”.

bac-ul la liceul “independența” - elevi fericiți după cea de-a doua probă - ,,suntem bucuroși. a fost mai ușor decât la simulări”

Notele de 7 și 8 sunt cele la care aspiră cei mai mulți

Emoțiile nu au lipsit nici ele. Elevilor le-a fost teamă să nu fie subiectele grele, astfel încât să reușească să obțină o notă decentă. Cu optimism și voie bună, aceștia cred că ce a fost mai greu a trecut, următorul examen fiind unul ușor în comparație cu proba la matematică.

,,Pot să zic că am avut emoții, m-a epuizat total bac-ul la română și de examenul la matematică mi-a fost cel mai frică. Acum trecem cu bine, ne așteptăm la rezultate frumoase. Cred că iau undeva între 7 și 8. Subiectul trei cred că e pentru toată lumea mai greu, dar în rest nu mi s-a părut ceva imposibil. Suntem bucuroși, a fost mai ușor decât la simulări”, spune Andrei Drăgoiu, elev la Liceul Tehnologoc „Independența”.

Fără emoții și mulțumit de cum a decurs examenul la matematică, elevul Andrei Udrescu se așteaptă la o notă între 7,80 și 8. Și pentru el ultimul subiect a fost cel care l-a pus în dificultate.

Miercuri, 22 iunie, elevii vor susține proba la alegere a profilului şi specializării, iar proba la limba şi literatura maternă se va desfășura joi. Rezultatele vor fi afișate în data de 27 iunie, zi în care se vor putea depune contestații.

 

Ultima oră

Comentariul meu