Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu

Pompierii sibieni s-au deplasat, marți dimineața, la un hotel de pe strada Nicolae Bălcescu. Din fericire, nu este vorba despre o situație de urgență, ci despre simularea unui incendiu. 

Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu

UPDATE

„ISU Sibiu a desfășurat astăzi un exercițiu în vederea antrenării forțelor și perfecționării modului de intervenție, la o unitate de cazare de tip hotelier, în municipiul Sibiu pe strada Nicolae Bălcescu. Scenariul stabilit a fost stingerea unui incendiu izbucnit la tabloul electric general, situat în proximitatea blocului alimentar. În blocul alimentar au fost surprinse 3 persoane”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

 

Întreg personalul hotelier, peste 30 de persoane, s-a autoevacuat în cel mai scurt timp, în locurile de adunare prestabilite, până la sosirea forțelor de intervenție. Dat fiind faptul că în unitatea de cazare, la momentul desfășurării exercițiului se aflau peste 80 de persoane cazate, acestea au fost notificate în prealabil de conducerea unității de cazare despre desfășurarea exercițiului și despre faptul că nu este necesar să se autoevacueze, limitând astfel disconfortul creat. La finalul exercițiului, s-au efectuat instruiri cu personalul hotelier privind modul de intervenție și comportare în cazul producerii unei situații de urgență reale.

Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu

La acest exercițiu au participat peste 25 pompieri militari și paramedici cu 5 autospeciale (stingere cu apă și spumă,, salvare de la înălțime și de asistență medicală specializată).

Știrea inițială

“Vă informăm că în acest moment, ISU Sibiu desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la o unitate de cazare de pe strada Nicolae Bălcescu din Centrul municipiului Sibiu”, spune Andreea Stefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu Desfășurare de forțe pe Pietonala Bălcescu - Este simulat un incendiu

La acest exercițiu participă pompierii militari ai Detașamentului Sibiu cu două autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. Sursele Ora de Sibiu spun că simularea are loc la hotelul Împăratul Romanilor.

În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, pompierii asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate, pentru antrenarea unei reacții prompte și eficiente în cazul producerii unei situații de urgență.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică