un nou supermarket se construiește în sibiu - printre blocuri, în valea aurie

Un nou supermarket se va construi în municipiul Sibiu, în cartierul Valea Aurie. Planul Urbanistic Zonal al noii construcții a fost mai întâi supus dezbaterii publice, iar acum consilierii locali urmează să voteze aprobarea schimbării destinației zonei pentru ca magazinul să poată fi ridicat. 

Noul magazin va fi construit pe strada Theodor Mihaly colț cu strada Fântânele. Investitorul a obținut certificatul de urbanism de la Primăria Sibiu, iar acum destinația zonei trebuie schimbată din teren destinat activităților economice cu caracter industrial în teren pentru activități comerciale.

Construcția noului supermarket va începe după demolarea actualei hale metalice în care se desfășoară activități industriale. Regimul de înălțime maxim admis este de patru niveluri supraterane. Suplimentar, este admisă o mansardă sau un nivel retras. 

un nou supermarket se construiește în sibiu - printre blocuri, în valea aurie

După ce proiectul va trece de votul consilierilor, trebuie obținute autorizațiile de construire. Apoi, vor fi întocmite procesele verbale de terminare a lucrărilor și emiterea certificatelor de atestare a construcțiilor în vederea intabulării. Lucrările de amenajare și modernizare a căilor de acces, atât la nivelul carosabilului, cât și cele pietonale, iluminatul public și lucrările de extindere la rețelele edilitare publice se vor efectua de către investitor. 

VEZI AICI VIDEO ȘI FOTO CU ZONA UNDE URMEAZĂ SĂ FIE CONSTRUIT SUPERMARKETUL

Beneficiarul noii construcții este SC Warehouses de Pauw Romania SRL, cunoscut ca cel mai mare proprietar de parcuri logistice din România. WDP este controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia. Investitorii belgienii au investit până acum peste un miliard de euro în proprietăți românești, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro, potrivit profit.ro. 

Ultima oră

Comentariul meu