panourile fotovoltaice și cele solare pot fi montate doar pe anumite blocuri din sibiu - care sunt condițiile
foto: arhivă

Sistemele fotovoltaice sau panourile solare vor putea fi montate doar pe blocurile care au acoperișuri de tip șarpantă sau terasă. Proiectul de hotărâre va ajunge pe masa consilierilor locali în ședința de consiliu de la finalul lunii iunie. 

„În municipiul Sibiu, la nivelul condominiilor/locuințelor colective, sistemele fotovoltaice/panourile solare vor fi amplasate numai pe acoperișurile tip șarpantă sau acoperișurile tip terasă”, se arată în proiectul de hotărâre. 

Sistemele fotovoltaice și panourile solare vor putea fi montate pe clădirile din Sibiu fără autorizație de construcție. Singura condiție este ca blocurile pe care urmează să fie amplasate să aibă acoperiș ori de tip șarpantă, ori de tip terasă. 

În raportul de specialitate se arată că panourile fotovoltaice se vor putea monta doar pe astfel de acoperișuri pentru a asigura condiții de locuire adecvate, pentru o arhitectură calitativă și pentru a proteja identitatea arhitecturală, urbanistică și culturală a orașului. „Se urmărește, pe de o parte, implementarea unor măsuri privind eficiența energetică, iar pe de altă parte, ameliorarea aspectului urbanistic al localităților, respectiv față de orientările Uniunii Europene”, se arată în raportul de specialitate. 

Ultima oră

Comentariul meu