foto video - cum a fost prima zi de bac la sibiu - elevii mulțumiți de subiecte - „am învățat o operă și fix aia a picat”
foto Arhivă

Prima probă la bacalaureat a luat sfârșit pentru elevii de clasa a XII-a. Elevii sibieni sunt mulțumiți de dificultatea subiectelor, care au fost aproape identice anul acesta, atât la profilul real, cât și la uman. Diferența între profilurile real și umanist a fost la al treilea subiect, în timp ce primele două au fost similare.

La al treilea subiect, la profilul real, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate, iar la uman cerința a fost de a prezenta particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie.

La Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu elevii spun că subiectele au fost foarte accesibile.

„Nu a fost deloc greu, eu sunt la profil real, științe, chiar mă așteptam să fie mult mai greu, a picat comedie și la real și la uman”, spune Mara Vilău, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”.

În același timp, unii dintre elevi au fost mult mai norocoși decât se așteptau, spunând că au învățat o singură operă și au avut norocul ca fix aceea să pice.

„A fost un subiect destul de abordabil, colegul meu a învățat o operă și fix aia a picat”, spun elevii de la profilul real de la Colegiul Național „Gheorge Lazăr”.

Ultima oră

Comentariul meu