foto: cabană în flăcări la râu sadului - peste cincizeci de persoane s-au autoevacuat

Pompierii au intervenit, luni dimineața, la Râu Sadului, pentru a lichida un incendiu care a izbucnit la o cabană turistică. Peste cincizeci de turiști s-au autoevacuat. 

foto: cabană în flăcări la râu sadului - peste cincizeci de persoane s-au autoevacuat

„În această dimineață în jurul orei 04:24, pompierii militari ai detașamentului Sibiu și ai punctului de lucru Șelimbăr, au intervenit de urgență, în localitatea Râu Sadului, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la o cabană turistică”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu. 

La fața locului incendiul se manifesta generalizat la acoperișul cabanei pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Pompierii au intervenit prompt pentru a limita extinderea incendiului și pentru a salva bunurile materiale existente în interior, iar în sprijinul acestora au venit și membri SVSU Râu Sadului, dar și echipajul de permanență de la Electrica. Înainte de sosirea forțelor la locul intervenției, un număr de 52 de persoane s-au autoevacuat (49 de copii și 3 adulți), fără a necesita îngrijiri medicale. Copiii se aflau în tabără la Râu Sadului. 

foto: cabană în flăcări la râu sadului - peste cincizeci de persoane s-au autoevacuat

În urma incendiului, a ars în totalitate acoperișul, și de asemenea a fost afectat de apă în proporție de 90%, etajul superior al cabanei. Pompierii au salvat mai multe electrocasnice și alte bunuri materiale din interiorul cabanei. Cauza de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind un scurtcircuit electric la un cablu defect sau neizolat corespunzător. 

Ultima oră

Comentariul meu