noua atracție de la sibiu - mânz exotic cu profil de cap de știucă, adus din brazilia – ”un exemplar costă și 10 milioane de euro”

Centrul ecvestru Zorabia din Sibiu este locul unde pot fi regăsite cele mai frumoase specii de cai pur sânge arab, dintre care mulți campioni la sărituri. „Vedeta” asociației este Primero Marc, un mânz exotic cu profil de cap de știucă, care combină sângele unor crescători de renume mondial, precum Marwan Al Shaqab, Bey Shah și Monogramm.

Calul a fost închiriat de Haras Engenho Stud din Brazilia – o fermă de reproducție cu o îndelungată tradiție, al cărei fondator și tată a actualului proprietar, a vizitat, printre altele.

noua atracție de la sibiu - mânz exotic cu profil de cap de știucă, adus din brazilia – ”un exemplar costă și 10 milioane de euro”

„Suntem foarte mulțumiți de această decizie. Nu ne așteptam ca oaspeții din Brazilia să-l placă atât de mult Primero. A fost greu să decizi să-l închiriezi în străinătate, pentru că este cel mai bun cal pe care l-am crescut până acum. Ne va fi greu să ne despărțim de el, el este favoritul nostru. Pe de altă parte, ne dăm seama că aceasta este o mare oportunitate pentru el de a apărea în lumea „arabă”. Armăsarul va fi, probabil, prezentat crescătorilor în acest an, care deja manifestă un mare interes pentru această închiriere după primele reclame. Mulți dintre ei ne-au contactat, felicitând această decizie și subliniind că fiul lui QR Marc și nepotul lui Monogramm este o șansă nouă, promițătoare pentru reproducerea braziliană. Anul viitor, Primero va începe sezonul de expoziții în Brazilia, iar în 2022 va fi folosit în reproducere”, spun Katarzyna Dolińska și Robert Witkowski de la herghelia Zalia Arabians, de unde provine minunatul exemplar cabalin.

Acesta poate fi admirat acum la centrul ecvestru Zorabia din județul Sibiu, unde cei interesați sunt invitați să călărească în natură sau să își îmbunătățească abilitățile de echitație în jocurile de cavalerie.

noua atracție de la sibiu - mânz exotic cu profil de cap de știucă, adus din brazilia – ”un exemplar costă și 10 milioane de euro”

Iar pentru dornicii de Aventura, centrul Zorabia oferă pachete de off-road, tir cu arcul, drumeții, excursii si alte activități care vă vor apropia mai mult de natură, aventură și de caii pur sânge arab.

„Calul este pur sânge arab, este cea mai pură rasă, a fost campion european. Avem cai pur sânge și cai de sărituri. A fost și campion național la sărituri, organizăm la noi de obicei concursuri, anul trecut am organizat trei. Avem în prezent 75 de cai pur sânge arab. Un astfel de exemplar poate costa între 5.000 și zece milioane de euro, preț cu care a fost vândut și tatăl lui”, spun administratorii Centrului Ecvestru Zorabia.

 

Ultima oră

Comentariul meu