gafă - cântec pe versurile unui poet legionar interpretat la festivitatea de absolvire a studenților academiei forţelor terestre sibiu

O înregistrare video în care trupa de militari ”Band of Brothers and Sisters” cântă un cântec pe versurile poetului legionar Radu Gyr a fost postată pe contul oficial de Facebook al Ministerului Apărării.

Imaginile au fost filmate la festivitatea de absolvire a studenților Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, transmite G4media.

Radu Gyr este una dintre cele mai cunoscute figuri legionare, a fost comandant legionar în scurta perioadă de co-guvernare cu regimul Antonescu și este autorul imnului neoficial al Mișcării Legionare.

Conform documentelor din arhiva CNSAS, Radu Gyr a fost condamnat în 1945 la 12 ani și 5 luni pentru crime de război (dosarul 40.012, vol 10/2).

Postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării a fost ștearsă.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Bă! Ați citit macar o poezie? Daca poetul participa la Eurovision îmbrăcat în fustă era un tip ok?

  2. Pacat ca din nou nu mai avem curaj sa gandim cu mintea proprie si ne lasam cenzurati de noua cenzura politically correct. Poetul acesta nu a fost un criminal. Daca tot vreti sa-l judecati intai cititi despre viata lui, cititi-i versurile si abia apoi sa indrazniti sa ziceti ceva.