doliu în teatrul românesc - a murit actorul alexandru lulescu

Doliu în teatrul românesc. Actorul Alexandru Lulescu a murit la vârstă de 90 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”. 

Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a anunţat, la 17 iunie 2022, decesul actorului Alexandru Lulescu. ”Maestrul Alexandru Lulescu a fost omagiat pe scena Teatrului ‘Constantin Tănase’, anul trecut, în prima ediţie a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariţie pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani. Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă”, precizează instituţia teatrală pe pagina sa de Facebook, relatează observatornews.ro

Alexandru Lulescu a împlinit 90 de ani pe 1 iunie

Alexandru Lulescu s-a născut pe 1 iunie 1932, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Artă Dramatică, în 1959, avându-i ca profesori pe George Timică, Dina Cocea, Aura Buzescu, Ion Şahighian, Costache Antoniu, Nicolae Bălţăţeanu, Ion Finteşteanu, Alexandru Finţi, Moni Ghelerter. Tema Diplomei de licenţă aleasă a fost „Ca la Tănase”, menţionează site-ul teatrului de revistă bucureştean, https://teatrultanase.ro.

Prima apariţie a artistului Alexandru Lulescu pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, care pe atunci se numea Ansamblul de Estradă, este consemnată în anul 1952, ca solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată „Primul spectacol”. Câţiva ani mai târziu, în 1961, s-a angajat la instituţia teatrală devenită între timp Teatrul Satiric-Muzical „Constantin Tănase”, unde a jucat în zeci de spectacole, cu sute de reprezentaţii în ţară şi în lume. Printre spectacolele în care a apărut se numără: „La Grădina Cărăbuş”, „Pagini alese din Revista de altădată”, „Revista cu Tănase”, „Minunile Revistei – Ca la Tănase”, „Veselie la Tănase”, „De la Cărăbuş la Savoy”, „Revista cu paiaţe”, „Vino să ne vezi deseară”, „Scandal la Boema”, „Pompiliu de Pompadour”, „O seară la Revistă”, „Revista dragostei”. A făcut parte şi din distribuţia musicalurilor de succes „Groapa” (text – Eugen Barbu, muzica – Radu Şerban) şi „O premieră furtunoasă”, după „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale (text şi versuri – Octavian Sava, muzica – Marius Ţeicu), arată instituţia teatrală.

Ultima oră

Comentariul meu