tarife noi în muzeul în aer liber din sibiu - cât va costa accesul la un festival organizat aici
foto: arhivă

Complexul Național Muzeal Astra Sibiu a solicitat introducerea noilor tarife pe care le va percepe de acum înainte în cadrul festivalelor ce vor fi organizate odată cu modernizarea scenei de pe Lacul Dumbrava. Proiectul de hotărâre va ajunge pe masa consilierilor județeni în ședința de la finalul lunii iunie. 

Proiectul reamenajării scenei de pe Lacul Dumbrava este inclus pe lista investițiilor a Companiei Naționale de Investiții (CNI). Actuala scenă de pe lac va fi demolată, iar în locul ei va fi construită una nouă, modernă. Va avea 319,44 metri pătrați, cu o copertină cu amprentă la sol de 781 metri pătrați. Se va construi și o zonă tehnică cu parter și subsol care va găzdui aparatură de sonorizare de ultimă generație. Rețeaua electrică va fi astfel și ea înlocuită pe o distanță de 400 de metri. Investiția se ridică la peste 14 milioane de lei. Odată ce scena va fi modernizată, aici se vor putea desfășura concerte și festivaluri. Directorul CNM Astra spunea, în toamna anului trecut, la „Podcastu lui Pope”, că scena „va fi bună pentru un concert Metallica”. 

În contextul reamenajării scenei de pe lac, au fost propuse și tarifele în cazul festivalelor care ar urma să aibă loc în muzeu, acestea urmând a fi aprobate în ședința CJ din 29 iunie. 

Tarifele propuse sunt următoarele: 

  • Bilet acces festival artele spectacolului pentru abonați: 50 lei/zi/persoană și 125 lei/3 zile/persoană;
  • Bilet acces festival artele spectacolului: 100 lei/zi/persoană și 250 lei/3 zile/persoană;

Pe lângă tarifele în cazul evenimentelor culturale, CNM Astra a propus în proiectul ce va fi votat de consilierii județeni și tarifele pentru utilizarea mașinilor electrice achiziționate anul trecut:

  • Taxă utilizare mașină electrică capacitate 9 locuri: 900 lei/h;
  • Taxă utilizare mașină electrică capacitate 6 locuri: 600 lei/h. 

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU TARIFELE PROPUSE ÎN MUZEUL ASTRA

Ultima oră

Comentariul meu