foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile

Sibienii vor avea parte de un centru de agrement și sport la standarde înalte, dovadă fiind și randările pe care firma de proiectare angajată de Primăria Sibiu le-a dat publicității. Arhitecții au conceput proiectul în funcție de cele șapte zone pe care municipalitatea le vrea în Lunca Cibinului. Pe lângă mult doritul Aqua Park, vor exista multe zone verzi și de promenadă, un stadion, un centru spa & wellness, o bază hipică și piscine interioare și exterioare. 

foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile

Planul urbanistic zonal al centrului de agrement și sport din cartierul Turnișor, zona Câmpșor, cuprinde șapte unități teritoriale de referință. Este vorba despre o zonă destinată serviciilor, instituțiile și echipamentelor publice, despre o zonă mixtă, o alta verde destinată dotărilor turistice, de agrement și sport, o zonă verde de protecție a apelor, alta destinată amenajărilor aferente circulației rutiere, o zonă de circulație rutieră și ultima de circulație feroviară și amenajări aferente.

foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile

VEZI AICI DETALII DIN PUZ

Una dintre zonele pe care sibienii o așteaptă cu mare nerăbdare este cea care cuprinde aqua park-ul. În zona centrului acvatic, va exista o sală de antrenamente pentru diferite sporturi, o sală de fitness, un centru SPA, piscine acoperite, dar și exterioare, spații de joacă pentru copii, dar și un stadion de dimensiuni mici-medii cu tot cu tribune.

foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile

Randările realizate de firma Agorapolis, prin arhitectul Ionuț Cășuneanu, arată că întregul centru de agrement și sport va fi dominat de copaci. Nu va lipsi nici mobilierul urban, aleile de alergare, pistele de biciclete sau zonele de relaxare la umbră, cum sunt foișoarele. Cei de la Agorapolis spuneau în primăvara acestui an că zona verde a fost atent gândită pentru a se integra organic în specificul geografic al luncii râului Cibin. „După cum bine au remarcat mulți dintre sibieni, copacii nu cresc peste noapte, însă plantarea lor reflectă speranța noastră într-un viitor mai luminos pentru urmașii noștri, la care toți contribuim, prin alegerea de a construi împreună… chiar și parcuri!”, spuneau aceștia.

foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile foto: cum va arăta viitorul aqua park din sibiu - arhitecții au publicat imaginile

„Vom crea un nou parc în lungul râului Cibin în suprafață de aproximativ 17 hectare, din care minim 5 hectare vor fi spații verzi, iar restul va fi amenajat cu obiective pentru sport și agrement”, spuneau, în vara anului trecut, reprezentanții Primăriei Sibiu.

Proiectul centrului de agrement și sport din Câmpșor ar urma să fie realizat în etape.

Sursa foto: GRIDSPACE Architecture // arh. Ionuț Cășuneanu

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu