absolvenţii promoţiei 2012 de la facultatea de teologie ortodoxă „sfântul andrei şaguna” din sibiu s-au revăzut după 10 ani

După zece ani de la finalizarea cursurilor de licenţă la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, mulţi dintre absolvenţii promoţiei 2008-2012 au revenit miercuri, 15 iunie, în instituţia de învăţământ teologic unde s-au format pentru a deveni slujitori ai sfintelor altare, profesori de religie, cadre didactice, asistenţi sociali sau lucrători în diferite organizaţii care vin în sprijinul semenilor.

Programul întâlnirii absolvenţilor a cuprins săvârşirea Sfintei Liturghii în Catedrala mitropolitană din Sibiu, locul unde, în cei patru ani de studiu, s-au format duhovniceşte. Aici, o parte dintre preoţii din rândul absolvenţilor au liturghisit într-un sobor condus de pr. conf. dr. habil. Constantin Necula, prodecanul Facultății de Teologie din Sibiu, transmite Mitropolia Ardealului.

Alături de absolvenţi au fost prezenţi şi familiile acestora, împreună mulţumind lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit pe parcursul celor zece ani trecuţi de la finalizarea studiilor de licenţă.

La finalul Sfintei Liturghii, s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru absolvenții generației 2008-2012, care au trecut la cele veșnice.

Mai apoi, în Aula „Mitropolit Ioan Meţianu”, pr. Constantin Necula a transmis binecuvântarea şi mesajul de felicitare din partea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului şi din partea pr. prof. univ. dr. Daniel Buda, decanul Facultății de Teologie din Sibiu și a prezentat noile proiecte academice şi administrative ale prestigioasei instituţii de învăţământ teologic din Sibiu. Progamul a continuat cu o scurtă prelegere din partea pr. prof. dr. Nicolae Chifăr și a prof. univ. dr. Ciprian Ioan Streza, care le-a fost îndrumător de an, alături de lect. dr. Corina Grecu.

Absolvenţii au avut posibilitatea să-şi prezinte realizările pe plan pastoral-misionar, academic şi familial.

absolvenţii promoţiei 2012 de la facultatea de teologie ortodoxă „sfântul andrei şaguna” din sibiu s-au revăzut după 10 ani absolvenţii promoţiei 2012 de la facultatea de teologie ortodoxă „sfântul andrei şaguna” din sibiu s-au revăzut după 10 ani

Ultima oră

Comentariul meu