uber, bolt sau taxi - care e cea mai avantajoasă variantă pentru sibieni

În urmă cu un an, serviciile de transport Bolt și Uber ajungeau în Sibiu, spre bucuria locuitorilor, care au început să folosească acest tip de servicii de transport mult mai des, în detrimentul taxi-urilor.

Principalele motive pentru care Bolt și Uber au acaparat mare parte din clienți sunt confortul oferit de o mașina personală a șoferului, prețul exact al cursei fixat de la început, dar nu în ultimul rând, prețul redus cu care au apărut pe piață inițial serviciile de transport Bolt și Uber în comparație cu serviciile firmelor de taxi din Sibiu.

Odată cu scumpirea carburanților, prețurile serviciilor Bolt și Uber au  crescut  considerabil, depășind uneori chiar și prețul taxi-urilor. Astfel, calculând pe aceeași rută ( Piața Rahovei – Piața Cibin),  prețul unei curse cu o mașină Bolt este de 20 de lei, cu o mașină Uber prețul este de 14 lei, iar prețul aproximat pentru această cursă cu o mașină taxi este de 13-15 lei, în funcție de aglomerație. Este de menționat că prețurile pentru serviciile Bolt și Uber nu sunt fixe, ci variază de la un moment la altul în funcție de trafic, de numărul de cereri, și nu numai. Astfel, în funcție de momentul la care alegeți să călătoriți, prețurile pe această rută pot varia de la 10-11 lei până la peste 20 de lei.

„De când au intrat Bolt și Uber a scăzut destul de mult numărul clienților, într-un oraș relativ mic să ai atâtea firme de transport nu e ok pentru noi, nu suntem în București, unde iți pică o cursă la fiecare 5 minute. Cred că oamenilor le e mai ușor să folosească Uber pentru că au prețul afișat de la început, dar mai sunt și oameni în vârstă care nu au acces la tehnologie sau care preferă să folosească taxi-ul pe care îl găsesc mereu la cea mai apropiată stație. Pentru om e mai ușor să se urce în taxi și să plece, nu să aștepte după Uber până vine, iar la noi dacă suni îți vine taxi-ul în maxim 3 minute, la Uber poți să aștepți și 10 minute și uneori mai anulează și cursa. Au mărit și ei prețurile acum că nu mai au ce face, s-a scumpit și motorina, și benzina, nu le mai iese nimic dacă nu cresc prețurile”, spune Andrei Dorcu, șofer de taxi.

Uber-ul și Bolt-ul, servicii mai calitative?

În același timp, șoferii Bolt și Uber consideră că serviciile oferite de aceștia au mult mai multe avantaje față de clasicele taxi-uri, lucru pe care spun că l-au aflat de la foarte mulți clienți.uber, bolt sau taxi - care e cea mai avantajoasă variantă pentru sibieni

„Eu lucrez și pe Bolt, și pe Uber. Cred că cel puțin la început fiecare client care urca în mașină îmi zicea că ce bine e că s-a băgat și în Sibiu Bolt. Oamenii sunt mulțumiți că mașinile sunt mai curate, mai îngrijite, eu cred că asta îi atrage în mare marte la noi, dar probabil și faptul că pot plăti direct cu cardul de pe telefon și știu cât îi costă cursa de la bun început. Multă lume mi-a zis că nu mai merge cu taxi-ul de când s-a băgat Bolt și Uber. Oamenii vin și că sunt prețurile mai mici la noi față de taxi. Chiar dacă s-au mărit prețurile, ceea ce este și normal având în vedere scumpirile din ultima perioadă, eu nu  cred că se compară serviciile oferite, nu o spun eu, o spun clienții, până la urmă nu contează doar prețul. La Uber și Bolt prețul este dinamic, în funcție de trafic, de numărul de cereri”, spune Daniel Pop, șofer Uber și Bolt.

În ultima perioadă, odată cu scumpirile carburanților, s-au scumpit și serviciile de transport, ceea ce a dus la o scădere a numărului de clienți pentru Uber și Bolt. Totuși, există încă clienți care preferă să folosească aceste servicii. Un alt avantaj al serviciilor Uber și Bolt sunt recenziile referitoare la fiecare șofer, care sunt publice, spre deosebire de taxi, unde nu clientul nu poate afla nicio informație despre șofer în prealabil.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. De unde scoate preturile la tarif dinamic de trei ori prețul la taxi. La pomul lăudat nu te duci cu sacul mare.