sibienii, chemați să blocheze benzinăriile - protest spontan într-o stație peco pe milea
Sursa: Alex Butum/ Facebook - Protest împotriva prețului carburanților

Șoferilor le-a ajuns cuțitul la os după ce, în ultimele luni, prețurile carburanților au continuat să crească. Luni dimineața, un litru de motorină costa peste 9 lei, iar un litru de benzină costa peste 8,50 lei. Din acest motiv, românii vor să boicoteze masiv benzinăriile din toată țara pentru a scădea prețurile. La Sibiu s-a anunțat un protest spontan la o stație peco de pe Milea. 

După ce săptămâni la rând au privit cum prețul benzinei și motorinei continuă să crească, românii sunt hotărâți să nu mai accepte noi scumpiri. Aceștia sunt chemați la un protest național, în data de 30 iunie, începând cu ora 12:00. În doar câteva zile, peste 200.000 de persoane și-au anunțat intenția de a participa. Dar, până atunci, o serie de proteste spontane vor avea loc în benzinăriile din toată țara.

„E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litri (unde jumătate din acești bani merg către stat). Noi facem ceva”, spune organizatorul protestului împotriva creșterii prețului carburanților.

Protest în Sibiu împotriva creșterii prețurilor carburanților

În toată țara, în a doua zi de Rusalii, șoferii au mers către benzinării. În Botoșani, de exemplu, mai mulți conducători auto așteptau la stațiile peco. Imaginile au fost publicate în grupul public de Facebook Protest împotriva prețului carburanților.

sibienii, chemați să blocheze benzinăriile - protest spontan într-o stație peco pe milea

Și în Iași, Drăgășani, Teleorman, Târgu-Jiu și Timișoara se anunță proteste luni.

În municipiul Sibiu, protestul spontan are loc în benzinăria OMV de pe bulevardul General Vasile Milea. La ora 11:00 erau trei șoferi care făceau apel la restul sibienilor să li se alăture.

Oamenii își propun să alimenteze un litru de benzină sau motorină, să își spele parbrizul, geamurile și eventual întreaga mașină, să umfle roțile, să meargă la toatele, să piardă timp uitându-se pe rafturi și abia apoi să plătească, blocând astfel toate pompele. 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Ar fi cazul sa se organizeze și să protesteze cum au protestat împotriva lui Dragnea. Dragnea a ieșit din pușcărie, eu au luat-o în brațe că au fost manipulați de niste șnapani. Acum e momentul să protesteze pentru propriile interese. Acum sa va vad sibieni,adepți ai plăcuței suedeze… Se pare că cei care au ieșit la protest și-au luat-o.

  2. Ce-ar fi sa protestati prin nu a mai cumpăra nimic și a renunța la mașină?

    Eu am putut sa-mi vând mașină și sa merg cu bicicleta.