ministerul sănătății nu va mai da zilnic buletinul covid - va publica statistica săptămânal

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că nu va mai publica zilnic buletinul privind cazurile de COVID, decesele și internările, ci va prezenta doar un buletin săptămânal.

„De acum înainte, veți primi o informare săptămânală privind situația COVID. Ea va transmisă în fiecare zi de luni”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Decizia se aplică începând din această săptămână și este o premieră din martie 2020, când a început pandemia de COVID-19.

G4Media.ro a întrebat Ministerul Sănătății de ce a fost luată această decizie. În momentul în care ministerul va oferi lămuriri, le vom publica.

Decizia Ministerului Sănătății vine în contextul în care săptămâna trecută s-a oprit scăderea numărului de infectări înregistrate. Potrivit datelor centralizate de Graphs.ro, și numărul de reproducție a ajuns la 1, prag de la care numărul de infectări începe din nou să crească.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat, într-un mesaj transmis presei, că informarea în cazul COVID se va face la fel ca la gripă, adică săptămânal și a argumentat că numărul de cazuri, spitalizări și numărul de pacienți la ATI sunt reduse.

„Informarea va fi săptămânală, similar cu ceea ce se face pe gripa. În aceasta perioada nu am mai avut decât un raport subunitar al ratei bazale de reproducere, iar numarul de cazuri, respectiv de spitalizare și ATI e redus”, a transmis Alexandru Rafila.

Ultima oră

Comentariul meu