foto peştii din lacurile şopa par să sufere de o boală necunoscută - pescarii alertează autoritățile

Peştii din lacurile Şopa de lângă Şelimbăr par a fi infectaţi. Din fotografiile făcute de pescarii obilnuiți ai zonei  se vede că peştii suferă de o afecţiune. Au mai multe răni și sângerează printre solzi. Oamenii spun că ar putea fi aceiaşi boală care a afectat şi peştii de la Pescăria Albota. Pentru a afla misterul acestei boli, pescarii au alertat autorităţile de mediu.

„Pescuim de mai bine de 10 ani în aceste lacuri dar niciodată nu s-a întâmplat un așa dezastru ecologic, practic toți peștii care îi prindem din aceste trei mari lacuri au un tip de eczeme în diferite parți ale corpului, intestinele sunt umflate şi au un tip de lichid alb pe ei . Ceea ce ne-a pus în alertă este că informându-ne mai bine pe internet am văzut ca acești pești ar avea simptomele de septicemie hemoragică virală. Nu vorbim despre un singur pește, ci vorbim de în jur de 100-150 de pești prinși doar în ultimele trei zile doar.

Ultima data când s-a întâmplat să găsim în jur de 500-900 de pești bolnavi a fost acum doi ani, în lacul Șopa numărul 2, când mai mulți ciobani au tratat oile de paraziți iar apoi le-au lăsat în apă, Atunci chiar dacă au fost mai multe poze trimise la cei care ar fi trebuit sa se ocupe de așa ceva nu s-a făcut nimic. Probabil nu s-a apelat la persoanele competente dar de data asta sperăm să se poată rezolva ceva.”, a scris Florin Claudiu, un pescar din zonă, în mesajul trimis către presă și autorități.

Pescarii au păstrat o parte din peştii prinşi şi îi pot da autorităţilor competente pentru analize amănunţite și un dignostic privind boala de care suferă.

Bănuiala pescarilor este că infecţia peştilor vine de la o crescătorie de animale din zonă. Aceştia spun că de câțiva ani oamenii din crescătorie trag apă din lac şi o folosesc. Totodată, toate dejecţiile de la crescătorie s-ar scurge în împrejurimile lacului 3, din acesta în lacul 2 iar apoi în lacul 1.

Tragic este că mulţi pescari consumă din peştii pe care îi prind în cele trei lacuri, neştiind că aceştia ar putea avea o boală care să le pună în pericol sănătatea. =Sunt aproximativ 300 de pescari sibieni care pescuiesc pe lacurile Şopa.

foto peştii din lacurile şopa par să sufere de o boală necunoscută - pescarii alertează autoritățile foto peştii din lacurile şopa par să sufere de o boală necunoscută - pescarii alertează autoritățile foto peştii din lacurile şopa par să sufere de o boală necunoscută - pescarii alertează autoritățile foto peştii din lacurile şopa par să sufere de o boală necunoscută - pescarii alertează autoritățile foto peştii din lacurile şopa par să sufere de o boală necunoscută - pescarii alertează autoritățile foto peştii din lacurile şopa par să sufere de o boală necunoscută - pescarii alertează autoritățile foto peştii din lacurile şopa par să sufere de o boală necunoscută - pescarii alertează autoritățile

Ultima oră

Comentariul meu