polițist sancționat și cercetat disciplinar după ce a făcut accident pe valea oltului - a lovit mașina unui sibian

Un sibian a fost implicat, duminică seara, într-un accident pe Valea Oltului, în zona localității Călimănești. Autoutilitara pe care acesta o conducea a fost lovită de un autoturism condus de un polițist aflat în timpul liber. Agentul a fost sancționat contravențional fiindcă nu avea poliță RCA valabilă, iar ITP-ul era expirat. În plus, acum este cercetat disciplinar de IPJ Vâlcea. 

Sibianul a povestit, pentru Ora de Sibiu, că duminică seara circula pe DN7 și, la Călimănești, pe când se afla în coloană așteptând la semafor, a fost lovit din spate de o mașină. Din fericire, accidentul a fost soldat doar cu pagube materiale și nicio persoană nu a fost rănită.

„Circulam dinspre Sibiu către Vâlcea, iar la Călimănești, când așteptam la semafor, în zona unde au loc lucrări, o persoană mi-a lovit mașina din spate. Ne-am înțeles că facem amiabilă, fiindcă nu era nimeni rănit. Am convenit să mutăm mașinile în parcare, iar în acel moment a început să-mi spună că el este polițist. I-am spus că nu contează asta și să scoată asigurarea să facem să fie bine. După asta, mi-a spus că merge până la baie, dar de fapt a plecat. Am sunat la 112 și a venit poliția pentru cercetări”, spune Florin T., sibianul implicat în tamponare. 

polițist sancționat și cercetat disciplinar după ce a făcut accident pe valea oltului - a lovit mașina unui sibian

Polițist la volan fără ITP și RCA

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au început cercetările și au constatat că șoferul vinovat, în vârstă de 33 de ani, din Râmnicu Vâlcea, nu avea nici ITP și nici poliță RCA la mașină.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că șoferul autoturismului, un bărbat, de 33 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, nu deținea poliță RCA valabilă, inspecția tehnică periodică era expirată și nu transcrisese dreptul de proprietate al autoturismului de la vechiul proprietar. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare”, au declarat, pentru Ora de Sibiu, reprezentanții IPJ Vâlcea.

Cât despre bărbatul în vârstă de 33 de ani, el este polițist în cadrul IPJ Vâlcea. Față de acesta a fost dispusă și măsura cercetării disciplinare.

Ultima oră

Comentariul meu