criza de medici la ambulanță în mediaș nu s-a rezolvat - „s-a scos postul la concurs de mai multe ori, dar nu s-a prezentat nimeni”

În județul Sibiu, majoritatea persoanelor care s-au angajat la Serviciul Județean de Ambulanță în perioada pandemiei au rămas pe post. Angajații au participat la concursuri pentru obținerea posturilor pe care le-au promovat. În municipiul Mediaș, în schimb, este în continuare criză de personal, în special pentru postul de medic pe ambulanță. 

Dintre cele 19 persoane angajate din timpul pandemiei la Ambulanța din Sibiu, 18 au reușit să ia concursul, dintre care 11 ambulanțieri, 6 asistenți medicali și un asistent farmacist. Un singur asistent medical nu a luat examenul.

Dacă în Sibiu posturile se ocupă imediat, la Mediaș, de mai mulți ani, există o criză de personal. Se caută medic pe ambulanță de foarte mult timp, însă nu se prezintă nimeni la concurs. Ar fi nevoie de cinci medici pentru a face o linie de gardă, dar nu se înscrie nimeni să susțină concursul.

„Este o problemă mai veche, de câțiva ani buni. S-a scos postul la concurs de mai multe ori, dar nu s-a prezentat nimeni. Noi am încercat, am publicat și în Viața Medicală, în presa locală și nu s-a prezentat nimeni. Noi putem doar să scoatem la concurs și să așteptăm să se prezinte cineva. La Mediaș, a fost un medic acum șapte, opt ani care a plecat și postul a rămas neocupat până în ziua de astăzi”, spune purtătorul de cuvânt SAJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu