adrian bibu despre șantierele din domeniul sănătății: “lucrările la încă două clădiri de la spitalul tbc se apropie de finalizare”

Reabilitarea Pavilionului II și a Pavilionului Administrativ de la  Spitalul de Pneumoftiziologie se apropie de final – anunță administratorul public al județului Sibiu,  Adrian Bibu. În acest moment gradul de execuție a lucrărilor este de 80 % , constructorul (Electrovalcea SRL) încheind lucrările de zugrăvire și finisare, de înlocuire a tâmplăriei interioare și exterioare precum și a pardoselilor. S-a refăcut instalația de apă și canal a ambelor clădiri, la fel și cea de electricitate, urmând ca edificiile să fie izolate termic.

În Pavilionul II vor fi realizate grupuri sanitare  pentru fiecare salon, iar în Pavilionul Administrativ va fi montată o centrală termică.

“Monitorizăm  permanent evoluția fiecărui șantier  în parte, cele din instituțiile de sănătate publică în mod deosebit. Avem exemplul neplăcut al șantierului de la Neurologie, acolo unde am fost nevoiți să înlocuim constructorul – o procedura anevoioasă, dar absolut necesară, și de aceea urmărim respectarea graficelor cu mare strictețe“ – afirmă Adrian Bibu.

La Neurologie noul constructor a preluat șantierul la finalul lunii martie a anului trecut și a acționat zilnic în teren cu câte 35-40 de muncitori. În acest moment lucrarea este realizata în proporție de 65%.

Adrian Bibu susține că un ritm bun se înregistrează și pe șantierul de la Psihiatrie, acolo unde se fac lucrări în vederea relocării ambulatoriului.  Va rezulta, astfel, o clădire cu demisol, parter, etaj și mansardă în care se vor amenaja nouă cabinete medicale pentru specialitățile psihiatrie, neurologie și endocrinologie, cinci cabinete pentru psihologie imagistica, un laborator de analize  cu două săli de recoltare, trei săli de așteptare, 16 grupuri sanitare, oficii, săli de tratament , vestiare și anexe.

“La Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda”  Consiliul Județean Sibiu a redat actului medical clădirea Pavilionului IV după o modernizare totală. Am convingerea că și noul șantier se va încheia la termen (luna mai 2023) și la nivelul de calitate așteptat”- spune  administratorul public al județului Sibiu.

Consiliul Județean Sibiu finanțează și lucrările de la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean, acolo unde s-a realizat deja  un nou spațiu pentru ambulanță,  precum și aleile  carosabile pentru ambulanță, cele pietonale, grupurile sanitare inclusiv cel pentru persoanele cu dizabilități, s-a modernizat  registratura și s-au încheiat lucrările la camerele pentru decontaminare și pentru pacienții decedați, la camera tehnică pentru computerul tomograf, boxe, la camera de comanda si  cea de resuscitare si s-au instalat echipamentele pentru instalațiile de ventilație.

În acest moment se lucrează și la Blocul Chirurgical, la Chirurgie II și la Secția Dermato-Venerice. Lucrările la Urologie s-au încheiat deja.

“Consiliul Județean Sibiu a accesat fonduri europene și guvernamentale și le-a completat cu sume din bugetul propriu pentru toate aceste lucrări.  Sunt investiții care vor asigura condiții bune pe termen lung, investiții  de care Sibiul avea nevoie” – spune Adrian Bibu.

adrian bibu despre șantierele din domeniul sănătății: “lucrările la încă două clădiri de la spitalul tbc se apropie de finalizare”

adrian bibu despre șantierele din domeniul sănătății: “lucrările la încă două clădiri de la spitalul tbc se apropie de finalizare”

adrian bibu despre șantierele din domeniul sănătății: “lucrările la încă două clădiri de la spitalul tbc se apropie de finalizare” adrian bibu despre șantierele din domeniul sănătății: “lucrările la încă două clădiri de la spitalul tbc se apropie de finalizare”

Ultima oră

Comentariul meu