intersecție aglomerată din miercurea sibiului, reamenajată - „s-au produs multe accidente aici”
Sursa: Google Maps

Intersecția dintre DN1 și DJ 106G, din Miercurea Sibiului, va fi reamenajată. După o serie de analize în teren, specialiștii au stabilit că șoferii care circulă pe drumul județean reușesc să intre cu greu în drumul național din cauza fluxului mare de mașini. Din acest motiv, o serie de accidente rutiere, cu urmări grave, au avut loc în zonă. 

Intersecția dintre DN1 și DJ 106G este, în acest moment, de tip „T” și favorizează, în mod prioritar, traficul pe drumul național. La orele de vârf însă, șoferii care vin dinspre Miercurea Sibiului pe drumul județean și vor să intre în fluxul de pe DN1 „au accesul foarte greu, așteptând mult până reușesc”, se arată în memoriul de prezentare depus de CNAIR prin DRDP Brașov la APM. 

„Concluzia expertizei tehnice a fost: necesitatea modernizării intersecției pentru a asigura o circulație fluență în condiții de confort și siguranță sporite. (…) Din cauza configurației actuale a intersecției, aici s-au produs multe accidente de circulație, unele cu urmări foarte grave”, scriu reprezentanții DRDP Brașov în memoriul pentru mediu. 

Astfel, drumul în această zonă va fi lățit printr-o pană suplimentară de 25 metri lungime pentru virajul la dreapta dinspre DJ 106G către DN1 către Sibiu și se va executa o lățime a părții carosabile pe DN1 pentru introducerea unei benzi de stocare pentru virajul la stânga dinspre Sibiu și o bandă de decelerare pentru virajul la dreapta dinspre Sebeș. De asemenea, se vor realiza insule de separare denivelate, cât și din marcaj. 

Valoarea totală a investiției este de 1.995.000,00 lei cu TVA. Durata de implementare a investiției va fi de 6 luni, din care durata de execuție estimată este de 4 luni. 

Ultima oră

Comentariul meu