Tabere de recreere în zona Sibiului - Unde poți să îți trimiți copilul și câți bani te costă

Mai sunt doar câteva zile până când copiii intră în vacanța mult așteptată. Pentru a evita plictiseala din zilele călduroase de vară, copiii pot merge în tabere, timp în care pot să își dezovolte noi aptitudini și pot să își facă prieteni noi.

Taberele de vară reprezintă una dintre cele mai atractive opțiuni în ceea ce privește petrecerea timpului liber sub o formă educativă și în același timp distractivă pentru cei mici. În Sibiu, copiii pot participa la tabere în limba engleză sau în limba germană, tabere militare și tabere de creație.

Tabere de limbi străine, la Păltiniș

Copiii sibienilor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani se pot înscrie la tabere în care li se oferă oportunitatea ca pe lângă exersarea unei limbi străine precum engleza sau germană să se distreze și să creeze noi prietenii. Tabere de limba engleză și limba germană se organizează la Păltiniș, unde cei mici vor beneficia de patru ore de curs de limbă străină, activități de comunicare și scriere, excursii la obiective turistice, karoke, drumeții, talent show și multe alte activități distractive.

Taberele sunt în perioada 17-22 iunie, 17-22 iulie și 16-22 august și costă 1.600 lei pentru fiecare copil. Înscrierile se fac pe baza unui formular online.

Tabără de familie pentru sibieni

Un concept inedit este cel reprezentat de tabăra de familie care are scopul de a apropia părinții de copii și de a realiza activități educative și de creație pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului în mediul familial. Printre activitățile la care pot lua parte părinții cu copiii sunt: drumeții, curs de prim-ajutor, tras cu arcul, tehnici de apărare și control, program de zumba, excursii la obiective turistice, bătaie cu apă, bătaie cu perne, karaoke și alte activități interactive.

Taberele de familie se vor desfășura în aceeași perioadă ca cele de limbi străine, la Păltiniș și la Bran, pentru suma de 2500 lei. Înscrierile se fac online pe site-ul Tabăra lui Toby.

Tabere de recreere în zona Sibiului - Unde poți să îți trimiți copilul și câți bani te costă

Tabără militară, la Păltiniș

Pentru copiii care petrec prea mult timp în fața calculatorului, nu se pot concentra sau nu vor să facă nimic altceva în afară de ce ține de tehnologie, o tabără potrivită pentru ei ar fi cea militară. Prin activități recreative și educative în același timp, copiii pot deveni mai responsabili. De asemenea, distracția are și ea un rol foarte imortant în dezovltarea copilului, așadar cei mici vor putea învăța metode de apărare și autocontrol, activități sportive și militare, trageri la țintă airsoft, trageri la țintă cu arcul și multe alte activități din această categorie.

Această tabără se va desfășura doar la Bran și costă 1450 lei pentru 6 zile, iar pentru 11 zile, 2900 lei. Perioadele de desfășurare sunt mai multe și pot fi găsite cu ușurință pe site-ul organizatorilor.

Tabere tematice

O abordare nouă în ceea ce privește taberele de vară pentru copii este cea a educației nonformale desfășurate prin activități sportive, artistice și creative. „Splash Camp” este una dintre taberele de vară care pune accentul pe distracția în natură, dar mai ales pe activități artistice și înot. Pe primul loc este educația acvatică care are multe beneficii, atât pentru o dezvoltare fizică armonioasă, cât și pentru sănătatea emoțională.

Tabăra va avea loc pe Valea Avrigului în perioada 26 iunie – 1 iulie și costă 1500 lei. Copiii vor fi cazați la cabana Supporter Chalet unde vor primi trei mese pe zi. În suma plătită copiii vor beneficia și de transport Sibiu – Avrig.

Tabere de recreere în zona Sibiului - Unde poți să îți trimiți copilul și câți bani te costă

Tot cei de la Eppic Education organizează o tabără tematică „Survivor Summer Art Camp” pentru copiii cu vârsta de peste 7 ani și se va desfășura la Cârțișoara, în perioada 25 iulie-29 iulie. Prețul este de 1550 lei și include cazarea la Hanul Patrisiei, cele trei mese zilnice și transportul. Activitățile pe care copiii le vor desfășura în această tabără sunt: drumeție, plimbare cu telecabina, echitație, teatru, creație, dans, jocuri de dezvoltare personală, proiecție film, foc de tabără și alte surprize pregătite de organizatori.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu