video: nicu ștefănuță la „podcastu' lui pope” - „în sibiu se poate fără peteceli și proiecte improvizate”

Nicu Ștefănuță spune că Sibiul merită mai mult și are nevoie de o dezvoltare serioasă. Orașul ar putea fi chiar „mișto”, în opinia lui, dacă politicienii locali ar renunța la proiectele improvizate și ar gândi mai ferm și mai strategic. 

Invitat la „Podcastu’ lui Pope”, europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță a vorbit deschis despre direcția înspre care, crede el, că se îndreaptă orașul. Acesta consideră că Sibiul ar putea lua exemplul altor orașe dacă își dorește să fie în topuri europene și să crească. De asemenea, europarlamentarul este de părere că, fără proiecte serioase de dezvoltare urbană lucrurile nu se vor mișca. În ceea ce îi privește pe politicienii locali, este nevoie ca ei să fie mai implicați și mai energici.

YouTube video

„Am zis de multe ori că mi-ar plăcea să văd mai mult dinamism, adică mai multă energie (n.red.: în ceea ce privește politica locală). Hai să ne uităm la Oradea, hai să ne uităm la Brașov, hai să ne uităm în jurul nostru să vedem cum cresc orașele. Haideți să vedem oamenii care fac politici de dezvoltare urbană serioasă, de exemplu, este o asociație care se numește UrbanizeHub care face cu ajutorul Băncii Mondiale tot felul de proiecte ca lumea pentru dezvoltarea urbană serioasă. La noi cred că gândim un pic prea mic. Asta cred eu, sunt totuși omul care a stat mult în afară, poate nu înțeleg eu bine, dar sunt gata să mai ascult și să văd, însă impresia generală este că se poate mai energic, mai ferm, mai strategic, mai european, să avem un oraș chiar mișto, fără peteceli, fără proiecte improvizate. Eu alerg în fiecare dimineață și mă uit des (…) nu am găsit un trotuar care să fie neted. Dar neted, neted, așa ca în Vest. Sau cu pantă pe care să meargă cărucioarele. Am ieșit ieri cu copilul și m-am tot uitat la trotuare și mă gândeam că uite, reparații după reparații după reparații după reparații și chiar să nu se poată unul să fie perfect?”, a spus Nicu Ștefănuță la podcast.  

Ultima oră

Comentariul meu