Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a organizat, la Sibiu, în 27 mai, evenimentul Fonduri europene: oportunități și provocări

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță (Renew Europe) a organizat la Sibiu, în 27 mai, evenimentul „Fonduri europene. Oportunități și provocări”,  împreună cu europarlamentarul Ramona Strugariu.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a organizat, la Sibiu, în 27 mai, evenimentul Fonduri europene: oportunități și provocări

Dezbaterea a abordat principalele teme de interes ale comunității locale, cu accent pe proiectele de investiții prioritare pentru dezvoltarea durabilă a județului Sibiu și a fost structurată în două panel-uri: oportunități de finanțare a investițiilor administrației locale și oportunități de finanțare a ideilor comunității locale (antreprenori și ONG-uri).

La eveniment au participat, în calitate de vorbitori principali, alături de cei doi eurodeputați, Ana Maria Icătoiu, expert selectat de MIPE pentru Programele Operaționale 2021-2027, Vicepreşedinte al Organizației Femeilor Antreprenor din UGIR și Managing Partner Avisso, Tudor Udrea, Șef Serviciu Gestionare POR din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru și Luciana Sdira, reprezentant al Agenției penru Finanțarea Investițiilor Rurale Centru.

„Am adus laolaltă reprezentați ai întregii comunități sibiene – ai mediului de afaceri, ai ONG-urilor, ai administrației publice – care vor să învețe despre cum se pot implementa, în Sibiu, proiecte cu finanțare europeană. Eu îmi doresc ca din acești bani europeni care vin în România, foarte mulți să se oprească la Sibiu. Să construim temeinic la Sibiu. Să facem din Sibiu, din nou, un oraș de top din România și din Europa”, a declarat europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță.

Tudor Udrea, Șef Serviciu Gestionare POR din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, a prezentat cele 9 priorități de investiții din cadrul Programului Operațional Regional Centru 2021-2027, care se adresează următoarelor domenii: susținerea procesului de cercetare, dezvoltare și transfer tehnologic de la nivel regional în domeniile de specializare inteligente regionale; sprijinirea dezvoltării IMM-urilor regionale; sprijinirea procesului de digitalizare a serviciilor publice locale și a IMM-urilor; măsuri de eficiență energetică pentru clădirile rezidențiale și clădirile publice de la nivel regional; dezvoltarea mobilității urbane durabile; modernizarea infrastructurii de transport județene; investiții în infrastructura educațională pe toate palierele de învățământ; dezvoltarea turismului durabil și a patrimoniului în zonele rurale; susținerea regenerării urbane, a conservării patrimoniului și dezvoltării infrastructurii de turism și cultură din zonele urbane din Regiunea Centru.

„În ceea ce privește proiectele cu finanțare europeană pentru mediul de afaceri, vreau să spun doar două cuvinte: digital și verde. Digital – pentru că ultimii trei ani ne-au arătat că nu poți avea o afacere de succes care să reziste anumitor șocuri fără ca toate procesele interne să treacă printr-o transformare digitală reală. Verde – pentru că în structura actuală de costuri a unui IMM, partea de utilități, partea de energie electrică va fi foarte importantă în continuare”, a menționat Ana Maria Icătoiu, expert selectat de MIPE pentru Programele Operaționale 2021-2027.

Evenimentul ”Fonduri europene. Oportunități și provocări” nu este singular, ci face parte dintr-o serie de astfel de evenimente care se vor organiza, la Sibiu, în perioada următoare. „Vom avea discuții concentrate pe noi linii de finanțare, așa încât să putem ajuta toată comunitatea sibiană să acceseze noi fonduri europene. În acest sens, organizăm și o vizită la Bruxelles, la care vor participa cei 15 tineri aleși în urma concursului lansat de 9 mai, dar și câțiva consilieri locali USR, așa încât să facem o <<școală de fonduri europene>>acasă, la Sibiu”, a adăugat Nicu Ștefănuță.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică