elon musk vrea să concedieze 10 la sută din angajații tesla - se teme de situația economiei globale

Elon Musk, CEO-ul Tesla se teme de situația economiei globale și ia în calul măsuri dure pentr menținerea companiei sale pe lina de plutire. 

Înainte de avertismentul lui Musk, Tesla a publicat aproximativ 5,000 de anunțuri pentru locuri de muncă pentru sediile și fabricile din Tokyo, Berlin, Palo Alto și Shanghai. Trebuie precizat că această companie și subsidiarele sale au avut parte de o extindere semnificativă a numărului de angajați în ultimii ani. Astfel, în 2020, numărul acestora era de 70.000, iar la finalul anului trecut era aproape de 100.000, relatează observatornews.ro

Analiștii subliniază că decizia miliardarului subliniază faptul că tot mai multe persoane din mediul privat sunt îngrijorate de evoluțiile economice viitoare. Musk a vorbit în ultimele săptămâni despre posibilitatea unei recesiuni economice, cu toate acestea, discuțiile sale cu directorii pe tema înghețării proceselor de angajare și de disponibilizare a 10% din forța de muncă reprezintă cel mai clar mesaj pe această temă.

Care este situația Tesla în acest moment?

Datele de pe bursele din SUA arată că Tesla a înregistrat o scădere a prețului acțiunilor de 5%, asta în timp ce la bursa de la Frankfurt deprecierea a fost de 3,6%. În plus, contractele future NASDAQ au înregistrat o scădere de 1%. Cu toate acestea, cererea pentru mașinile electrice produse de această firmă rămâne crescută.

Analiștii subliniază că Tesla se confruntă cu o serie de pierderi la Shanghai datorate măsurilor dure luate pentru a limita răspândirea Covid-19. Pentru a recupera aceste pierderi, conducere uzinei, alături de autoritățile chineze, au luat o serie de măsuri dure, inclusiv izolarea angajaților pentru a evita posibilitatea ca aceștia să fie infectați.

„Este întotdeauna mai bine să introducem măsuri de austeritate în vremuri bune decât în vremuri rele. Văd declarațiile ca pe o avertizare prealabilă și ca pe o măsură de precauție”, a declarat analistul financiar Frank Schwope.

Ultima oră

Comentariul meu