nicu ștefănuță la „podcastu’ lui pope” – „îmi e dor de sibiu. sunt momente când mă gândesc să trag spre casă”

Nicu Ștefănuță, europarlamentar USR, spune despre el că este un „sibian european”. A umblat prin lumea întreagă, a fost la studii în Viena și în America, iar acum viața de politician îl poartă tot în afara granițelor. Îi e dor de Sibiu și simte, uneori, că ar vrea să „tragă” spre casă. Despre care sunt factorii care l-ar putea face să ia hotărât această decizie, Nicu Ștefănuță a vobit la „Podcastu’ lui Pope”.

Nicu Ștefănuță s-a născut la Rășinari și, când a început școala, s-a mutat la Sibiu. Ani mai târziu, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, după care a plecat la studii în străinătate. Munca l-a ținut, mai apoi, tot departe de casă, motiv pentru care, în viitor, și-ar dori să se reîntoarcă în locul în care s-a format.

„Un om care ajunge la 40 de ani, eu am împlinit anul acesta această vârstă, începe să se gândească că părinții îmbătrânesc, că nu își văd nepoții, că ești mereu cu o valiză undeva și sunt momente în care mă gândesc să trag spre casă. Mi-e și dor de Sibiu, mă simt foarte bine. Este un oraș în care se poate trăi bine, dar care poate nu mai are dinamismul de altădată. Poate e și un pic rămas mai lent, iar când zic asta, îl compar cu alte orașe ardelenești care au altă energie, turuie alte motoare când mă uit la Brașov, Cluj, Oradea. Eu încerc cu cât pot acum, când sunt europarlamentar, să ajut Sibiul și sunt multe lucruri de ajutat”, a spus Nicu Ștefănuță.

YouTube video

Deși îi place Sibiul și îl consideră a fi cel mai frumos oraș din România, spune că este nevoie  în continuare să se facă investiții majore. E nevoie de mai multă modernizare, de mai multă tehnologie și de mai multe firme care să vrea să producă în zonă. Sunt lucruri pe care le-a văzut în Vestul Europei și care, la urma urmei, sunt normale pentru dezvoltarea societății.

„Aș aduce din Vest mai multă modernizare, mai multă tehnologie, mai multă investiție, mai multe firme care să producă aici, care să implice societatea aici. Cred că Sibiul are nevoie de creșterea asta economică. În primul și în primul rând, creșterea economică va aduce mai multe venituri pentru bugetul local, nu din taxele pentru cetățeni, ci din creșterea economică a orașului. Iar asta aduce mai multă prosperitate, mai multe proiecte. Trebuie făcută o combinație între această creștere economică susținută, și har Domnului avem toate elementele: avem aeroport, avem conexiune prin autostradă spre Vest, avem tot ce ne trebuie. Asta trebuie combinată cu o creștere verde. Spațiile verzi din Sibiu, zonele verzi, parcurile, zonele pentru copii, toate astea sunt foarte importante. Nu doar pentru că arată frumos, ci pentru că înseamnă sănătate pentru cetățeni. Și sănătatea este un al treilea element care mă doare foarte tare în privința orașului Sibiu când mă gândesc că, cât de bogat și de frumos este, până la urmă tot la un spital care nu este de standarde europene ajungem cu toții. Și acolo trebuie să facem ceva neapărat. Astea ar fi pentru mine marile mele priorități”, a spus europarlamentarul.

Ultima oră

Comentariul meu