video foto: sute de copii, la evenimentul organizat de poliția sibiu - au învățat reguli de circulație, s-au urcat la volanul mașinilor și au tras cu arma

Ateliere de educație rutieră, sfaturi preventive, standuri expoziționale de tehnică, poligon de tragere cu arme speciale pentru airsorf și câini polițiști sunt doar câteva dintre surprizele pe care Poliția Sibiu le-a pregătit pentru cei mici, cu ocazia Zilei Copilului.

O mulțime de copii au sărbătorit 1 Iunie, în Piața Habermann, unde Poliția Sibiu a pregătit un eveniment special pentru copiii de toate vârstele. Sute de copii împreună cu părinții au luat cu asalt piața din Sibiu unde au tras cu arma, s-au urcat în mașinile de poliție, au desenat și au învățat reguli esențiale de circulație.

YouTube video

Pentru copiii sibienilor cel mai fascinant lucru a rămas în continuare să se urce la volanul unei mașini de poliție de unde pot să claxoneze, să pornească girofarurile sau să vorbească în stații. De asemenea, cei mici au fost impresionați de câinii poliției, de partea de criminalistică și, mai ales, de standul jandarmilor unde erau expuse armele.

„E foarte frumos, sunt activități interesante. Mașinile de poliție le-a atras cel mai mult atenția. Ar trebui să se organizeze mai des astfel de evenimente pentru că sunt foarte utile și interactive pentru copii”, spune Romina, părinte.video foto: sute de copii, la evenimentul organizat de poliția sibiu - au învățat reguli de circulație, s-au urcat la volanul mașinilor și au tras cu arma

De aceeași părere este și Alina, mama unui băiețel, care se pregătea să plece spre un un alt eveniment dedicat copiilor: „E frumos. Pentru copii e foarte plăcut, cât și pentru noi părinții. Cel mai mult i-au plăcut mașinile mari, de teren în care s-a și urcat la volan. Urmează să mai mergem și la alte evenimente pentru copii”.

video foto: sute de copii, la evenimentul organizat de poliția sibiu - au învățat reguli de circulație, s-au urcat la volanul mașinilor și au tras cu arma

Copiii sibienilor s-au îmbracat în haine de poliție, și-au luat amprentele și s-au urcat, pe rând, în toate mașinile de poliție. De asemenea, au bătut palma cu mascații și au făcut fotografii și au glumit pe seama felului în care sunt îmbrăcați, dar s-au și implicat în activități educative cum ar fi învățarea regulilor de circulație, de bază.

Ultima oră

Comentariul meu