se caută voluntari pentru restaurarea bisericii fortificate din țapu, sibiu - "poate să vină oricine este interesat și curios"
Sursa: Facebook/ Ambulanța pentru monumente-Transilvania de Sud

Ambulanța pentru Monumente din Transilvania de Sud caută voluntari pentru a ajuta la restaurarea Bisericii fortificate de la Țapu, în comuna Micăsasa, din județul Sibiu. Intervenția va avea loc în perioada 9 iunie-3 iulie. Cei care doresc să dea o mână de ajutor, îi vor avea alături pe restauratorii Ștefan Vaida și Ionuț Dobra, dar și pe Eloi Thiollier.

se caută voluntari pentru restaurarea bisericii fortificate din țapu, sibiu - "poate să vină oricine este interesat și curios"
Sursa: Facebook / Ambulanța pentru Monumente – Transilvania de Sud

Pasionații de patrimoniu au acum șansa să se implice într-un nou proiect. Au mai rămas cinci locuri pentru cei care sunt doritori să participe la punerea bisericii fortificate în siguranță. Lucrările vor consta în reconstrucția contrafortului căzut, consolidarea șarpantei și înlocuirea țiglelor degradate. De asemenea, se vor monta burlanele și jgheaburile lipsă pentru ca biserica să fie protejată de intemperii.

„O să intervenim pe ansamblul biesericii fortificate care are nevoie de reconstruirea contraforturilor și o să se lucreze și la șarpantă. În total avem peste 20 de voluntari, dar foarte mulți dintre ei stau doar câteva zile și numărul lor variază în fiecare zi. La această intervenție nu avem criterii rigide, poate să vină oricine este interesat și curios. Pot să vină doar pentru câteva zile, ideal să fie măcar patru zile.  Mai avem nevoie de voluntari în perioada de după 20 iunie, pentru că în perioada aceea scade numărul lor,”, unul dintre reprezentanții Asociației Monumentum.

Asociația s-a extins în toată țara, în prezent având opt filiale. Proiectul Ambulanța pentru Monumente a luat naștere în 2016 când un grup de iubitori ai patrimoniului au decis să acţioneze eficient în domeniul salvării patrimoniului românesc.

Ultima oră

Comentariul meu