șase întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra un imobil în sibiu

Ți-ai propus să achiziționezi un apartament sau o casă în Sibiu? Dacă ești în plin proces de documentare, ai nimerit la fix! Pentru a lua cea mai bună decizie și pentru a face o achiziție imobiliară inteligentă, îți recomandăm să nu cumperi un imobil înainte de a-ți pune aceste 6 întrebări.

1. Vrei să cumperi o proprietate în Sibiu sau în apropierea orașului?

După cum știi deja, ofertele de preț pot fi extrem de diferite atunci când vine vorba despre proprietăți imobiliare. Astfel, apartamentele de vânzare în centru sunt mult mai scumpe decât cele situate la periferie sau la câțiva kilometri distanță de oraș.

De asemenea, dacă îți dorești o proprietate situată în centrul istoric, prețurile vor fi mai piperate decât în cazul imobilelor aflate în cartiere precum Hipodrom, Valea Aurie sau Vasile Aaron.

Astfel, dacă dorești să faci o investiție imobiliară cu scopul de a face profit (închirieri proprietăți, turism etc.), ideal ar fi să alegi cele mai bine cotate zone din oraș, chiar dacă implică niște costuri mai ridicate. Însă dacă vrei un apartament pentru tine și nu ții neapărat să locuiești în centrul istoric, poți beneficia de oferte mult mai avantajoase în alte cartiere ale orașului.

2. Îl cumperi pentru tine sau pentru a-l da în chirie?

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Transilvaniei, având foarte mulți vizitatori și turiști care își doresc să-l exploreze. Dacă alegi apartamente de vânzare Sibiu pentru a le închiria în regim hotelier sau prin Airbnb, vei putea să te bucuri de clienți pe tot parcursul anului, fiind o afacere extrem de avantajoasă.

De asemenea, achiziția unui apartament în cartierele rezidențiale ale Sibiului poate fi o idee bună, dacă dorești să-l închiriezi pe termen lung. Numeroase cupluri tinere și familii cu copii au ales să se mute în Sibiu în ultimii ani, atrași de farmecul său istoric, dar și de nivelul ridicat al calității vieții pe care îl oferă acest oraș. Prin urmare, cererea pe piață a crescut considerabil, iar afacerile imobiliare merg extrem de bine.

Dacă îți dorești să te muți în Sibiu, criteriile de selecție a apartamentului ideal s-ar putea să difere puțin totuși. Spre exemplu, dacă lucrezi de acasă și vrei să te bucuri de liniște și natură, vei prefera să locuiești într-un cartier mai liniștit al orașului, unde nu e gălăgie și trafic.

Însă dacă ai nevoie să ajungi zilnic la birou, la sală sau la grădinița copilului, te vei îndrepta spre o locație mai centrală, bine conectată cu zonele de interes ale orașului. E bine să iei în calcul stilul tău de viață și nevoile tale înainte de a lua o decizie în acest sens.

 

  1. Ai nevoie de loc de parcare?

Dacă ai mașină și vrei să te asiguri că ai mereu la dispoziție un loc de parcare, poți alege un apartament într-un ansamblu rezidențial, care are locul de parcare inclus în preț. Și chiar dacă acest beneficiu nu este inclus, unele proprietăți oferă garaje subterane, iar altele oferă locuri de parcare contra-cost.

E bine să iei în calcul și acest aspect, mai ales dacă vei fi nevoit să circuli frecvent cu mașina, pentru a nu te lovi de situații neplăcute. În unele zone e mai ușor să găsești locuri de parcare, în timp ce altele au limitări la acest capitol. Vestea bună este că se lucrează la construcția unor noi parcări multietajate și la suplimentarea locurilor de parcare.

 

  1. Preferi să locuiești la casă sau într-un apartament?

Dacă ți-ar plăcea să ai curtea ta, să poți face plajă sau yoga în grădină, să-ți amenajezi o mini-terasă și să-i oferi câinelui tău suficient spațiu de desfășurare pentru a-și consuma energia, alegerea este foarte simplă. Vei prefera cu siguranță case și vile de vânzare Sibiu, potrivite pentru oricine își dorește confort, liniște și intimitate, dar îndeosebi pentru cupluri și familii.

Dacă totuși nu ții neapărat să beneficiezi de o suprafață extrem de generoasă și îți sunt suficiente 1-2 camere, te poți îndrepta spre un apartament la bloc. Aceste imobile sunt mai avantajoase din punct de vedere financiar, se află în proximitatea punctelor de interes ale orașului și îți permit să te deplasezi cu ușurință pe jos sau cu mijloacele de transport în comun, fără să depinzi de mașină.

 

  1. Vrei să locuiești singur sau cu familia?

Răspunsul la această întrebare este strâns legat de cea anterioară. Dacă îți dorești să locuiești singur și nu ai nevoie decât de un dormitor și un living, nu are sens să investești în apartamente cu 4 camere sau în case pe două nivele. Pe lângă faptul că nu vei folosi tot spațiul alocat, această decizie se va reflecta în ratele plătite, în cheltuielile pentru utilități pe care va trebui să le achiți lunar (curent, gaz etc.), dar și în întreținerea imobilului.

 

Dacă totuși vrei să locuiești cu familia și aveți planuri mari de viitor, ideal ar fi să investești în imobile mai spațioase, bine compartimentate, care vă vor permite un trai confortabil, suficiente spații de depozitare și posibilitatea de a delimita zonele de odihnă, muncă, joacă și relaxare.

  1. Cauți un imobil nou sau unul mai vechi?

Dacă ții mult la confort și nu vrei să faci compromisuri pe partea asta, dar nici nu ai vrea să investești foarte mult în renovări sau amenajări interioare, ideal ar fi să cumperi imobile direct de la dezvoltator, pentru a scăpa de orice fel de bătăi de cap. Astfel vei putea achiziționa un apartament nou-nouț, cu cele mai moderne dotări și finisaje, în care te vei putea muta imediat.

Dacă totuși vrei să ai parte de farmecul Sibiului istoric, e bine să știi că mare parte dintre imobilele aflate în centru sunt vechi, iar multe dintre ele ar putea necesita renovări sau investiții suplimentare pe partea de amenajare. Avantajul e că vei putea să le închiriezi apoi la un preț mai mare, fiind situate în cea mai căutată zonă din oraș.

Pentru a face cea mai bună alegere, îți recomandăm să apelezi la agenții imobiliare Sibiu. Spre exemplu, agenții imobiliari RE/MAX te vor ajuta să alegi cea mai potrivită casă sau cel mai potrivit apartament pentru nevoile tale și îți vor oferi consultanță pe tot parcursul procesului de achiziție.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. De cartierul ” Calea Aurie” nu am auzit, desi traiesc in sibiu de 30 de ani

  2. Important este sa poti sa-ti cumperi un imobil/apartament. Pe unii nu-i mai satura D-zeu in a solicita preturi exorbitante.