poligon de tragere la porumbacu de jos - proprietarul investește 400.000 lei în afacere
Sursa: calibru9.ro

Sibienii se vor putea distra, în curând, într-un poligon de tragere care ar urma să fie amenajat pe raza localității Porumbacu de Jos. Tirul sportiv a căpătat, în ultimii ani, o mare popularitate, acesta fiind și motivul pentru care firma dorește să facă această investiție ce ajunge până la 400.000 de lei. 

Poligonul de tragere va fi unul de agrement și pentru antrenament și va fi construit într-o zonă fără pericol, potrivit memoriului de prezentare depus în luna mai la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu în vederea obținerii autorizației. Pe lângă cele cinci piste, cu o lungime de 85 de metri, se vor amenaja și spații administrative în clădirea existentă pe teren. În interiorul clădirii va exista o zonă de standuri de tragere, pistele de tragere cu țeavă scurtă și lungă, sala de așteptare, grupuri sanitare, dar și două depozite pentru armament și muniție. 

„Obiectul propus va utiliza structura existentă, la care se vor adăuga o serie de amenajări cu rol de siguranță. În tronsonul I se vor amenaja pistele de tragere (…), pe latura de vest a clădirii se va amenaja zona standurilor de tragere. Pe latura estică a imobilului, la limita de proprietate, se va amenaja un gard de protecție din beton armat. Pentru a nu permite intrarea oamenilor sau a animalelor în zona din spatele liniilor de tragere, se va realiza un gard din plasă bordurată cu o înălțime de 2,5 metri”, se arată în memoriul depus la APM.

Clădirea va fi securizată, astfel încât să nu aibă loc incidente nedorite. Pereții și planșeul se vor placa cu lemn sau OSB pentru prevenirea ricoșeurilor, iar în câmpul de tragere se va realiza o tencuială armată, peste care se vor monta anvelope auto, de asemenea, pentru prevenirea ricoșeurilor pe întreaga înălțime. 

„Având în vedere creșterea cererii pentru poligoane de agrement a popularității tirului sportiv, precum și lipsa acestora în județul Sibiu, se propune amenajarea unui poligon cu cinci piste”, justifică beneficiarul importanța acestui proiect. 

Firma care va amenaja poligonul este Papillon New G, care deține și un magazin de profil în Sibiu. Valoarea investiției se ridică la 400.000 de lei, proiectul urmând să fie implementat în doi ani. 

Ultima oră

Comentariul meu