cinci idei de cadouri de aniversare în funcție de an
Foto PJoanna Kosinska/Unsplash

Aproape toată lumea cunoaște practica ce datează din Evul Mediu de a oferi cadouri aniversare specifice în funcție de numărul de ani de căsătorie. Ideea din spatele ei este că, cu fiecare aniversare care trece, vă consolidați relația. Așadar, deși aceste cadouri aniversare pot începe simplu (hârtie pentru primul an și flori pentru al patrulea), substanța și semnificația lor crește pe măsură ce crește investiția voastră unul în celălalt.

Cu toate acestea, pe măsură ce timpul a evoluat, la fel au evoluat și aceste liste de cadouri aniversare pentru a se potrivi cu modul nostru de viață mai modern. În prezent, fiecare an este asociat cu materiale sau tipuri de cadouri aniversare, precum și cu diferite pietre prețioase și culori desemnate (sau combinații de culori) care se leagă și se raportează la tema generală a anului aniversar. Împreună, aceste patru componente oferă tone de idei de cadouri aniversare.

Ca să nu mai trebuiască să apelați la aceleași tricouri personalizate, iată câteva idei pentru cadouri aniversare tradiționale și moderne în funcție de an, plus toate pietrele prețioase aniversare, culorile aniversare și semnificațiile din spatele lor.

Cadouri de aniversare de 1 an

Cadou tradițional: Hârtie

Hârtia este un cadou potrivit pentru primul an, deoarece este fragilă, la fel ca etapele de început ale căsătoriei. Dar, dacă aveți grijă de ea cum trebuie, va rezista o viață întreagă.

Cadou modern: Ceasuri

Timpul este prețios, iar ceasurile reprezintă trecerea timpului și schimbările și provocările care vin odată cu el.

Culoare: Auriu sau galben

Vedeți „piatra prețioasă” de mai jos și materialul de mai sus (care poate fi galben sau gălbui).

Piatră prețioasă: Aur

Aurul nu este, din punct de vedere tehnic, o piatră prețioasă, dar metalul special permite cuplurilor să se lanseze cu ușurință în oferirea de cadouri luxoase. O simplă bijuterie din aur (butoni de manșetă pentru el, un colier pentru ea) este calea de urmat. Cadouri pentru aniversarea de 2 ani

Cadou tradițional: Bumbac

Firele țesute ale bumbacului simbolizează modul în care deveniți mai interconectați pe măsură ce trece timpul și învățați să fiți mai flexibili.

Cadou modern: Porțelan

Deopotrivă puternic și delicat, porțelanul indică slăbiciunile și punctele forte ale oricărei relații.

Culoare: Roșu

Pentru că este roșu aprins – la fel ca și căsnicia voastră.

Piatră prețioasă: Granat

Chiar dacă granatul vine în mai multe culori, granatul roșu este cel mai des folosit în bijuterii pentru al doilea an.

Cadouri pentru aniversarea de 3 ani

Cadou tradițional: Piele

Pielea reprezintă adăpostul și siguranța pentru al treilea an, la fel ca ceea ce simbolizează o căsnicie și casa pe care o construiți împreună.

Cadou modern: Cristal sau sticlă

Ca și cadou, sticla și cristalul tăiat semnifică și reflectă lumina și frumusețea.

Culoare: Jad sau Alb

Se spune că jadul simbolizează abundența. Între timp, albul este adesea asociat cu puritatea, precum dragostea voastră pură unul pentru celălalt.

Piatră prețioasă: Perla

Un simbol al înțelepciunii și al frumuseții, perlele formează multe straturi în timp și cu cât se formează mai mult timp, cu atât devin mai frumoase, la fel ca o căsătorie.

Cadouri pentru aniversarea de 4 ani

Cadou tradițional: Fructe sau flori

Relația voastră a înflorit pe deplin la a patra aniversare, ceea ce face ca florile sau fructele coapte să fie un cadou potrivit.

Cadou modern: Aparate electrocasnice

Un cadou mai practic, cu siguranță, dar aparatele electrice întruchipează și ele cât de așezată vă simțiți în relația dvs. până la al patrulea an.

Culoare: Albastru sau verde

Aceasta se aliniază cu piatra prețioasă specială a jalonului.

Piatră prețioasă: Topaz albastru

Asociat de mult timp cu dragostea, romantismul și afecțiunea, topazul albastru este piatra perfectă pentru a fi așezată într-o bijuterie drept cadou de aniversare.

Cadouri pentru aniversarea de 5 ani

Cadou tradițional: Lemn

Rădăcinile voastre au răsărit mult ca un copac până la a cincea aniversare, așa că împreună puteți îndura orice.

Cadou modern: Argintărie

Toate mesele de care v-ați bucurat împreună și pe care veți continua să le împărtășiți sunt cel mai bine comemorate cu tacâmuri de argint.

Culoare: Albastru, roz sau turcoaz

Aveți opțiuni, așa că alegeți preferatul persoanei iubite din toate. Sau, amestecați și asortați culorile – totul depinde de dvs.

Piatră prețioasă: Safir

La fel ca lemnul, safirul este un material dur și durabil care poate rezista testului timpului, la fel ca și relația voastră.

Ultima oră

Comentariul meu