"tradiție, meditație, revelație", la sibiu - expoziția de pictură care evidențiază frumusețea deltei
Sursa: Biblioteca Județeană "Panait Cerna" Tulcea

Expoziția artistului Gavril Mocenco, ce aduce în centru diversitate naturală a ținutului dintre apele Dunării și ale Mării Negre, va putea fi vizitată la Muzeul de Artă Contemporană, sala nr. 1, începând de joi, 2 iunie, ora 15:00.

“Tradiție, meditație, revelație” este numele expoziției care redă frumusețea Deltei și a vieții din acele ținuturi. În picturile artistului este evidențiată frumusețea naturii sălbatice prin abundența simbolurilor precum: casa cea veche a pescarului, farul de la Sulina, geamia, care îndeamnă la reflecție asupra eforturilor oamenilor acelui pământ de a-și duce traiul și de a-și păstra tradițiile."tradiție, meditație, revelație", la sibiu - expoziția de pictură care evidențiază frumusețea deltei

Pictorul Gavril Mocenco pune accent în operele sale pe misterul distrugerii și al renașterii simbolizat de cochilii, de crabi și de oase, de fructe și de buturugi, de epave și ruine, dar mai ales de ape. Pentru artist, apele au o însemnătate aparte în picturile sale, văzându-le ca pe o amenințare a omului sau ca pe o avuție.

Sibienii sunt invitați să vadă vernisajul în perioada 2 iunie- 22 iunie, la Muzeul de Artă Contemporană, de pe strada Tribunei.

Ultima oră

Comentariul meu