video foto - prințul charles în vizită privată la sibiu - participă la lansarea celui mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din europa
FOTO - Inquam photos - Dumitru Matiu

Prințul Charles de Wales, moștenitorul coroanei britanice, va ajunge luni, 30 iunie, în jurul orei 16:00, la Sibiu.

Alteța Sa regală Prințul de Wales a ajuns la Sibiu cu puțin înainte de ora 16 și participă, la Sala Thalia, la lansarea celui mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa, „SUPERB”. În cadrul discuțiilor va fi prezentat un nou studiu științific și de politici publice privind biodiversitatea pădurilor.

„Trebuie să protejăm, să investim și să lucrăm în simbioză cu natura. Trebuie să regândim economia dacă vrem să rescriem viitorul. Dacă vrem să vedem rezultate tangibile și rapide, atunci trebuie să demonstrăm imediat, pe termen lung aceste investiții. În niciun alt loc în Europa, nu am găsit peisaje așa bine păstrate și productive”, spune Prințul Charles în discursul său.

Prințul Charles nu a făcut declarații la sosirea la Sala Thalia, unde a fost întâmpinat de directorul Filarmonicii, Cristian Lupeș.

video foto - prințul charles în vizită privată la sibiu - participă la lansarea celui mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din europa
FOTO – Inquam photos – Dumitru Matiu

Evenimentul deschis de Prințul Charles, „ThinkForest” combină discursuri inspiraționale, prezentări de descoperiri științifice, discuții și muzică și mâncare tradiționale românești pentru a sărbători curentul de refacere a biodiversității pădurilor și de promovare a bioeconomiei circulare în beneficiul oamenilor și al planetei.

Coordonat de European Forest Institute, proiectul implică peste 100 de organizații de știință și practică forestieră din 20 de țări diferite și include 12 situri demonstrative de restaurare la scară largă a pădurilor din Europa. Unul dintre situri este situat în România, în Munții Carpați, și este dezvoltat în colaborare cu The Circular Bioeconomy Alliance (Alianța pentru Bioeconomie Circulară) înființată de Prințul de Wales.

video foto - prințul charles în vizită privată la sibiu - participă la lansarea celui mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din europa
FOTO – Inquam photos – Dumitru Matiu

În cadrul evenimentului va fi prezentat și un nou studiu științific și de politici publice privind biodiversitatea pădurilor din Europa. Realizat de un grup de oameni de știință din 10 țări europene, studiul oferă factorilor de decizie, precum și managerilor de păduri și peisaj, o mai bună înțelegere a subiectului complex al biodiversității în contextul pădurilor europene.

La eveniment participă, alături de ASR și dr. Elisabeth Pötzelsberger, de la European Forest Institute, prof. Bart Muys, de la Universitatea din Leuven, Belgia, prof. Laura Bouriaud, de la Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava, România, Christophe Dürr, șef de secție la Oficiul Federal pentru Mediu, Elveția și Barbara Promberger, de la Fundația Conservare Carpathia, România.

Prințul a ajuns săptămâna trecută în România. Acesta a avut discuții cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă referitoare la schimbările climatice și despre noi proiecte educaționale. Moștenitorul coroanei britanice se află la a patra vizită în Sibiu, ultima fiind acum patru ani.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu