primăria sibiu pune în dezbatere noile tarife pentru spațiile pe care le închiriază

Municipalitatea a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind „aprobarea tarifelor pentru închirierea spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, a terenurilor aferente și a terenurilor proprietate publică și privată a Municipiului Sibiu”. Odată cu acesta, tarifele de pornire pentru scoaterea la licitație a spațiilor se vor schimba. 

În proiectul de dezbatere se arată că profilele de activitate prevăzute în hotărârea care stabilește tarifele de bază lunare pe metru pătrat pentru închirierea spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuit, nu au mai fost actualizate de peste 15 ani. Mare parte dintre aceste spații se află în concesiunea Urbana SA. 

„Având în vedere aceste aspecte, propunem emiterea unui proiect de hotărâre prin care să se aprobe ca tarifele de pornire pentru scoaterea la licitaţie publică privind închirierea spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, a terenurilor aferente şi a terenurilor proprietate publică şi privată a Municipiului Sibiu, aflate în administrarea Municipiului Sibiu şi a altor instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Sibiu să se stabilească la nivelul tarifelor de închiriere rezultate din rapoartele de evaluare întocmite pentru spaţiile respective.

Totodată, având în vedere pe de-o parte necesitatea susţinerii activităţiilor social-culturale şi sportive, iar pe de altă parte faptul că instituţiile publice acţionează în regim de putere publică în scopul satisfacerii interesului public general, propunem ca excepţie, aprobarea unor tarife pentru închirierea spaţiilor utilizate pentru activităţi social-culturale şi sportive, inclusiv învăţământ, sănătate, apărare, pentru închirierea spaţiilor utilizate ca depozite, magazii, a terenurilor ocupate cu activităţi de organizare de şantier, diferenţiate dacă beneficiarul construcţiei este o instituţie publică”, se arată în proiectul de dezbatere.

Tarifele de închiriere au fost stabilite în funcție de patru zone, care reflectă poziția terenurilor față de centrul orașului, de rețelele edilitare, dar și de alte elemente specifice. 

primăria sibiu pune în dezbatere noile tarife pentru spațiile pe care le închiriază

Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris, până la data de 09 iunie 2022, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare. Acestea pot fi depuse la adresa de e-mail pms@sibiu.ro sau letric la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din strada Samuel Brukenthal nr. 2, camera 8.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul propriu al Primăriei la secţiunea https://sibiu.ro/consiliu/proiecte_dezbatere şi la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu