evenimente pentru copii la sibiu de 1 iunie - ateliere de arte marțiale și prezentări ale polițiștilor și piloților la sibiu
Sursa: Facebook/ Muzeul Astra

O mulțime de activități vor avea loc în Sibiu, pentru a celebra „Ziua Copiului”. De la ateliere de creație până la opțiunea de a participa la evenimente organizate de Poliție sau de Aeroclubul Teritorial Sibiu „Hermann Oberth”, copiii sibienilor se pot bucura de experiențe inedite.

Miercuri este o zi specială, sărbătorim „Ziua Copilului”. Cu această ocazie, copiii vor avea o zi liberă, prin urmare vor putea participa la diverse activități desfășurate în Sibiu de 1 Iunie.  Ateliere de arte marțiale, plimbare cu autobuzul Apolodor, drumeții, ateliere de creație, exerciții de eliberare a blocajelor emoționale, sunt doar câteva dintre evenimentele la care copiii pot participa.

Echipa Hwarang a pregătit o surpriză pentru copiii care sunt curioși să afle tehnici de autoapărare sau să se inițieze în secretele Taekwon-do. Activitatea sportivă se va desfășura la Muzeul Astra în intervalul orar 11:00-13:00. Atelierul de arte marțiale are scopul de a distra copiii, de a-i implica în diverse jocuri cât mai interactive, astfel încât să se bucure de o experiență de neuitat. Tot în cadrul Muzeului Astra, copiii au intrare gratuită la Târgul de Jucării, unde pot învăța de la meșteri români cum se realizează jucăriile.

evenimente pentru copii la sibiu de 1 iunie - ateliere de arte marțiale și prezentări ale polițiștilor și piloților la sibiu

De ziua lor, copiii pot sărbători plimbându-se cu autobuzul Apolodor prin oraș. Cei mici se vor putea bucura de un spectacol interactiv, jucat ȋn autobuz de patru dintre studenţii Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. Vor fi organizate patru curse speciale, ȋncepând cu orele 10:00, 11:00, 12:00, 13;00. Spectacolul va dura aproxmativ 35-40 de minute. Cei interesați trebuie să se înscrie completând un formular online.

În 1 Iunie, copiii se bucură de acces gratuit la Complexul Lacul Binder. Aceștia pot să se distreze la locul de joacă gonflabil pe apă, să joace volei cu părinții sau să încerce locul de joacă amenajat pe plajă. Este un loc sigur și interactiv pentru părinții care vor să petreacă o zi de neuitat cu  copiii lor.evenimente pentru copii la sibiu de 1 iunie - ateliere de arte marțiale și prezentări ale polițiștilor și piloților la sibiu

 

Elevii din ciclul primar și gimnazial se pot bucura de prima drumeție. De 1 Iunie, Anii Drumeției organizează o drumeție plină de aventură la Nocrich unde copiii au șansa să învețe lucruri noi despre natură. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Înscrierile se realizează de profesori și învățători.

De asemenea, copiii pot participa, în Piața Habermann, la prezentarea realizată de Poliția din Sibiu, unde între orele 10:00 și 14:00 polițiștii vor iniția ateliere de educație rutieră, sfaturi preventive și vor pregăti un poligon de tragere cu arme speciale pentru airsorf, standuri expoziționale cu tehnică și echipe formate din polițist conducător și câine polițist.

evenimente pentru copii la sibiu de 1 iunie - ateliere de arte marțiale și prezentări ale polițiștilor și piloților la sibiu
Sursa: Poliția Sibiu

Aeroclubul Teritorial Sibiu „Hermann Oberth” își deschide porțile pentru a le oferi copiilor sibienilor experiențe de neuitat. De 1 Iunie, copiii sunt așteptați la Aerodromul Turnișor în intervalul orar 10:00-15:00 pentru a face cunoștință cu piloții, mecanicii  și de a privi îndeaproape avioanele aeroclubului și avioanele private. Curioșii vor fi încurajați să pună întrebări și să interacționeze cu piloții.

Copiii sunt așteptați și la Aerodromul Măgura unde comunitatea aviatorilor va povesti despre ce înseamnă zborul și le va prezenta celor mici elictopterele. Aceștia vor putea înălța zmee și se vor putea relxa la un picnic cu preparate de la producătorii locali din Mărginimea Sibiului.

evenimente pentru copii la sibiu de 1 iunie - ateliere de arte marțiale și prezentări ale polițiștilor și piloților la sibiu
Sursa: Facebook/ Aerodrom Măgura

De „Ziua Copilului”, Hello Body Sibiu invită copiii la un curs pentru a descoperi o metodă cu totul diferită prin care pot crea și schimba orice situație, cu ușurință. Acces Bars este metoda folosită în timpul ședinței prin intermediul căreia se încearcă eliberarea și transformarea blocajelor emoționale. În urma unei ședințe apar efecte precum: creșterea încrederii și a creativității, somnul devine mai odihnitor, stimulează capacitatea concentrare și multe alte beneficii.

În cadrul cursului, copiii se vor juca și se vor distra cu instrumentele Access Consciousness, cu scopul de a redescoperi magia în care se află fiecare copil.  Cursul va avea loc, miercuri, 1 iunie, între orele 17:00-20:00. O ședință costă 90 lei.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu