două studente de la drept din sibiu au obținut locul i la un concurs național de audieri - „în finală am concurat cu bucureștiul”

Două studente de la Facultatea de Drept din Sibiu au obținut locul I la un concurs național, organizat de ELSA București împreună cu Albu Legal, cabinet de avocatură boutique, specializat în domeniul dreptului penal al afacerilor, prevenției penale și administrative, investigațiilor interne și antifraudă, procedurilor privind protecția drepturilor omului, apărarea drepturilor victimelor infracțiunilor, precum și al oricăror chestiuni litigioase și nelitigioase conexe.
Witness Interviewing Competition este un concurs organizat de departamentul Activități Academice, aflat la cea de-a doua ediție. Ediția de anul acesta aduce în atenția participanților o structură distinctă, inedită, menită să îi treacă pe aceștia prin toate etapele premergătoare și propriu-zise ale unei audieri simulate. Concursul s-a desfășurat în două etape, una scrisă și una orală, care a inclus și o finală. Etapa scrisă a fost structurată în două părți pregătitoare pentru audierea propriu-zisă și a constat în formularea unei cereri de probe prin care este solicitată motivat audierea unor persoane relevante pentru proces de către echipele ce reprezintă avocații apărării, respectiv în formularea unui răspuns potrivit pentru aceasta, de către echipele formate din reprezentanții Ministerului Public. Echipele selectate în urma etapei scrise au participat mai departe în cadrul etapei orale. Etapa orală a cuprins runde de audieri, în cadrul cărora o echipă a avocaților apărării și o echipă care reprezintă Ministerul Public au concurat simultan pentru a adresa întrebări persoanelor relevante pentru cazul dat și a trage ulterior concluziile aferente.

două studente de la drept din sibiu au obținut locul i la un concurs național de audieri - „în finală am concurat cu bucureștiul”

două studente de la drept din sibiu au obținut locul i la un concurs național de audieri - „în finală am concurat cu bucureștiul”
Echipele calificate în finală au fost echipa Facultății de Drept din București și echipa Facultății de Drept din Sibiu, formată din două studente din anul III, Diana-Maria Călinescu și Bianca Aron. Pe lângă experiența acumulată, echipa câștigătoare a obținut și un premiu în bani.
„Calificarea la etapa orală a concursului de audieri a reprezentat una dintre cele mai importante reușite din ultima vreme, în special prin prisma domeniului de actualitate care a fost tratat – criminalitatea informatică și criptomonedele. Am reușit să ne depășim limitele și să formăm o echipă pe cont propriu, dar cu ajutorul, susținerea morală și încrederea multor persoane. Câștigarea locului I este o încununare a muncii și nopților în care am citit tot ceea ce am găsit pe subiectele abordate și reprezintă o confirmare a capacităților mele, de care era nevoie după participarea la Hexagonul Facultăților de Drept. Orice îndoială cu privire la viitoarea opțiune în cariera a dispărut – am reușit să conștientizez ca rolul pe care l-am avut la concurs este și cel care mi se potrivește, acela de procuror”, spune Diana-Maria Călinescu.

două studente de la drept din sibiu au obținut locul i la un concurs național de audieri - „în finală am concurat cu bucureștiul”
Totodată, Bianca Aron menționează că Witness Interviewing Competition a fost una dintre cele mai mari, dar și frumoase provocări întâlnite în cadrul studenției, fiind un concurs de audieri și pledoarii pe criminalitate informatică cu Criptomonede, care este un domeniu nou și în plină dezvoltare.
„A fost o experiență antrenantă, bazată pe munca în echipă și spontaneitate, dar alături de colega mea am reușit să ieșim învingătoare în finală, unde am concurat cu o echipă formată din alte două studente din Cadrul Facultății de Drept București.
Am trăit momente ce ne-au provocat emoții, bucurii și împlinire, participarea și câștigarea acestui concurs reprezintă o mare bucurie pentru noi”, spune Bianca.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică