sibienii care toaletează arborii ornamentali din oraș riscă amenzi uriașe - primăria spune că oamenii au intervenit „brutal”

Sibienii care toaletează sau taie arborii ornamentali plantați de primărie pe domeniul public riscă amenzi extrem de dure. Municipalitatea anunță că, în Hipodrom, acolo unde au fost plantați anul trecut 500 de copaci, oamenii au intervenit „brutal”. 

„O plimbare în cartierul Hipodrom 1 scoate la iveală imagini pe care nu am dori să le mai regăsim în peisajul stradal. Anul trecut, în acest cartier, au fost plantați aproximativ 500 de arbori din peste 20 de specii, dar intervențiile brutale ale cetățenilor în coronament pot compromite acest efort”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu pe pagina de Facebook.

sibienii care toaletează arborii ornamentali din oraș riscă amenzi uriașe - primăria spune că oamenii au intervenit „brutal”

Amenzile pentru toaletarea sau tăierea arborilor ornamentali de către cetățeni nu sunt deloc mici. Sancțiunile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 20.000 lei  și 40.000 lei și între 40.000 lei și 70.000 lei pentru persoanele juridice, conform legii 24/2007 privind protecția spațiilor verzi din intravilanul localităților.

Persoanele care observă sau surprind tăierea ilegală a arborilor sunt îndemnate de reprezentanții Primăriei să anunțe Poliția Locală, la numărul 0369 911.

Reamintim faptul că Sibiul are din acest an un Regulament al Spațiilor verzi adoptat prin Hotărâre de Consiliu Local, care prevede încheierea unui acord  de parteneriat între cetățeni și Primăria Sibiu în ceea ce privește îngrijirea spațiilor verzi. Acesta poate fi consultat aici: https://sibiu.ro/primaria/spatii_verzi.

Ultima oră

Comentariul meu