Se apropie sezonul vacanțelor și doriți să plecați într-o călătorie memorabilă. Aveți un buget, dar nu ați stabilit încă destinația finală și nici nu știți cum să procedați? Probabil aveți nevoie să aplicați unele tehnici de gestionare a bugetelor de călătorie. Ideea e că nu e recomandat să plecați într-o călătorie până nu v-ați setat corect bugetul și până nu v-ați scalat corect nevoile și pretențiile în baza bugeteului deținut.
Conform unor studii, se spune că este important să împărțiți bugetul în funcție de serviciile dorite. Se recomandă ca, din totalul bugetului pentru vacanță, să alocați 30%-40% biletele de avion / mijlocul de transport agreat. Dacă alegeți să zburați, poate e cel mai bine să vă luați singuri biletele de avion, fără a mai apela la intermediar și astfel nu mai trebuie să plătiți comisioane suplimentare. Totodată, puteți urmă promoțiile la biletele de avion, ceea ce vă poate aduce o economisire în plus la buget. Sau poți alege o destinație mai bună, care se încadrează în bugetul alocat.
Alte 30-40 de procente le puteți aloca pentru cazare, asta dacă mergeți pe varianta cu mic dejun. Dacă alegeți varianta cu all inclusive, atunci puteți urca până la 50% din buget. Agențiile de turism desfășoară perioadic promoții și aplica reduceri, ceea ce reprezintă un avantaj. Dacă alegeți să mergeți în capete de sezon sau dacă rezervați din timp, puteți economisi până la 40-50% sa puteți opta pentru o cazare mai bună și cu mai multe beneficii incluse.
Vă mai rămân 10% sau 20% pe care îl alocați pentru cheltuieli diverse de care să vă bucurați la destinație. Aveți transportul stabilit, cazarea rezervată și mesele asigurate, mai rămân distracția și alte activități recreative. Stabiliți din timp ceea ce doriți să faceți la destinație în timpul liber și încercați să nu vă abateți de la plan. Eventual, puteți aloca un 5% pentru cheltuieli imprevizibile, dar cam atât.
Când călătoriți singur, e mai ușor de setat bugetul pentru că ține doar de voi. Însă atunci când călătoriți însoțiți de iubit / iubită sau în familie, bugetul trebuie setat după preferințele tuturor pentru ca toată lumea să fie fericită în vacanță.
Este foarte important să urmăriți promoțiile și ofertele pentru că vă ajută să beneficiați de unele servicii care în mod normal ar fi mult mai scumpe și v-ar depăși bugetul.
În general, în tot ceea ce faceți și are legătură cu banii, este bine să aveți tehnici de gestionare a bugetului pentru a vă încadra în el, fără să vă îndatorați. Nu vă împrumutați la bancă pentru vacanțe. Bucurați-vă de ce aveți și vă limitați la suma alocată.
Dacă sunteți fan gambling și doriți să jucați la ruleta, aveți nevoie de o strategie pentru a gestiona mai bine bugetul alocat. Nu este un secret pentru nimeni că Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de masă din cazinourile terestre, cât și în cazinourile online.
Din păcate, în timp ce jocul Ruletei este destul de palpitant, șansele de câștig pentru jucători sunt unele dintre cele mai mici în comparație cu celelalte jocuri. Iar pentru a vă maxima șansele de câștig sau pentru a vă diminua pierderile, aveți nevoie să aplicați una dintre strategiile dedicate.
Sistemul Martingale – Martingale este cea mai populară și utilizată strategie în Ruleta online . Conceptul din spatele strategiei este destul de simplu. Îți mărești pariurile după fiecare pierdere, astfel încât când câștigi în cele din urmă, primești banii pierduti înapoi. După aceasta, începi să pariezi din nou cu suma inițială.
Cea mai eficientă modalitate de a utiliza sistemul Martingale este să pariezi doar pe pariurile interne – 1-18, 19-36, Roșu, Negru, Par și Impar. Pariurile externe la Ruletă au șanse de câștig de aproape 50%, dar oferă cea mai mică plată dintre toate – 1:1. Aceasta înseamnă că câștigi aceeași sumă de bani pe care ai pariat pentru rotire.
Sistemul Martingale pare destul de logic și destul de simplu de implementat. Cu toate acestea, multor jucători experimentați nu le place. Martingale este destul de riscantă și, în esență, pariezi mult și câștigi puțin. Există riscul de a pierde o sumă uriașă de bani în timpul utilizării acestui sistem.
Sistemul D’Alembert – sistemul D’Alembert se bazează pe creșterea valorii pariului cu o unitate după fiecare mână pierzătoare și scăderea valorii pariului cu o unitate după fiecare mână câștigată
Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui sistem este că ține mâna pe streak-urile tale, cel puțin pe termen scurt. Nu îți dublezi pariul după fiecare pierdere, ca în Martingale, și lucrurile se uniformizează dacă câștigi atâtea rotiri câte pierzi.
Sistemul Fibonacci – Fibonacci este una dintre cele mai sigure strategii de ruleta, mai ales când o compari cu alte metode progresive precum Martingale. În ciuda faptului că este destul de sigur de utilizat, Fibonacci încă are potențialul de a vă aduce câteva câștiguri.
Această strategie se bazează pe numerele populare Fibonacci – o secvență în care următorul număr pe care îl obțineți este egal cu suma celor două anterioare. Secvența arată astfel: 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144 – 233 – 377 – 610 – 987.
În jocul de ruletă, sistemul Fibonacci implică pariuri prin adăugarea ultimele două pariuri împreună. Procedând astfel, poți pleca cu un profit chiar dacă pierzi mai multe jocuri decât câștigi.
După cum se poate observa, aveți nevoie de strategie și tehnici de management a bugetului în orice acțiune doriți să faceți și implică bani. Fie că vorbim de o simplă călătorie, fie că vorbim de gambling sau de shopping, încercați să vă setați corect bugetele pentru a nu vă îndatora.
Gestionarea corectă a bugetului vă ajută să nu pierdeți bani, dar în același timp vă oferă posibilitatea de a vă atinge targeturile dorite. De multe ori acționăm instinctiv și ajungem să cheltuim mai mult față de nevoile noastre. Ori dacă stabilim bugetul și facem corect managementul, toate acțiunile noastre impulsive vor fi inhibate, lucru care aplică inclusiv în jocuri de cazinou.