video turiști americani, impresionați de bunătatea sibienilor - "îi iubim. vecina a împărțit cu noi spanacul și menta din grădina ei"

Mulți turiști vin la Sibiu pentru a petrece câteva zile într-un oraș nou, însă sunt la fel de mulți care vor să cunoască localnici, să înțeleagă cultura și tradițiile unui oraș boem din centrul Transilvanei. Warren și Julie sunt un cuplu de americani care au stat în Sibiu 17 zile, timp în care au vizitat atât orașul, cât și împrejurimile pentru a se conecta cât mai mult la comunitatea sibiană.

video turiști americani, impresionați de bunătatea sibienilor - "îi iubim. vecina a împărțit cu noi spanacul și menta din grădina ei"

Cuplul venit tocmai din America și a stat în România pentru aproape două luni. Opt zile și le-a petrecut la București, o lună la Brașov și șaptesprezece zile la Sibiu. Pentru a înțelege cum se vede Sibiul prin ochii unui turist, am vorbit cu cei doi aventurieri să aflu o părere sinceră despre vacanța lor în Sibiu.

Impresionați de arhitectură și de bunătatea sibienilor

Warren and Julie au fost plăcut impresionați de arhitectura orașului și fascinați de ochii de pe acoperișurile caselor sibiene. Muzeul Astra a reprezentat pentru ei un loc care merită vizitat pentru unicitatea fiecărei căsuțe în parte. Totodată, turiștii au fost încântați de cultura cafenelelor și multitudinea restaurantelor din Sibiu. Pe lângă obiectivele turistice, cei doi americani au fost uimiți de bunătatea și blândețea cu care sibienii tratează străinii.

„Îi iubim pe sibieni, vecina de lângă Airbnb-ul nostru a împărțit cu noi spanacul și menta din grădina ei. Suntem siguri că dacă am fi petrecut mai mult timp în Sibiu, ne-ar fi fost mai greu să plecăm”, spun cei doi americani.

video turiști americani, impresionați de bunătatea sibienilor - "îi iubim. vecina a împărțit cu noi spanacul și menta din grădina ei"

Sibiul, un oraș în care s-ar muta

Cei doi consideră Sibiul, un oraș în care cu siguranță s-ar muta, însă din cauză că România nu se află în spațiul Schengen, americanii și canadienii care nu încearcă să înființeze o companie sau să lucreze în țară, nu pot sta mai mult de 90 de zile la fiecare șase luni.

„Ar fi cu siguranță o opțiune de locuit pentru noi și cred că ar fi un loc grozav de luat în considerare pentru mulți expați. România este o opțiune grozavă pentru americanii sau canadienii care trebuie să găsească o bază în afara spațiului Schengen pentru a împărți timpul cu o altă țară, dar se așteaptă ca România să se alăture Schengen în curând. Dacă România ar permite vreodată rezidența americanilor pe baza unei persoane stabile din punct de vedere financiar, România și Sibiul ar fi foarte atractive”, spun Warren și Julie.

video
play-sharp-fill

Sibiu – un oraș ieftin, asemănător cu Novi Sad

Dintr-o perspectivă americană orașul este ieftin, însă nu la fel de ieftin ca orașele din Serbia, Albania, Bosnia și Turcia, unde prețurile sunt cele mai scăzute, însă puțin mai ieftin decât Brașovul și Bucureștiul.

„Sibiul este o vizită „chilipir” în comparație cu Croația, Slovenia și o mare parte din Europa de Vest. Am constatat că Sibiul este ceva mai puțin scump decât Brașov și București. În comparație cu țările din regiune, constatăm că România, Bulgaria și Muntenegru sunt destul de similare în ceea ce privește costul vieții. Sibiul îl putem asemăna cu Novi Sad. Ne-a plăcut timpul petrecut în orașul din Serbia, farmecul și cultura cafenelelor erau foarte asemănătoare cu cele întâlnite la Sibiu”, spun cei doi.video turiști americani, impresionați de bunătatea sibienilor - "îi iubim. vecina a împărțit cu noi spanacul și menta din grădina ei"

Nemulțumiri ale turiștilor – lipsa locurilor de parcare și a parcurilor pentru câini

Warren și Julie nu ar face schimbări majore la Sibiu, îl văd ca pe un loc fermecător, cu mult caracter. Însă, există și mici nemulțumiri pe care cuplul le are la adresa orașului, printre care: lipsa parcărilor, lipsa unui parc unde câinii se pot plimba fără lesă și, mai ales, regulile de rezidență care dacă ar fi diferite, nu doar Sibiul, cât și România ar fi o destinație mai atractivă pentru turiștii nord-americani.

„Sunt sigur că nu este un secret, dar parcarea este cu siguranță insuficientă, bănuiesc că asta nu se va schimba în curând. Din fericire, am avut o curte în care să parcăm. De asemenea, nu am găsit un parc pentru câini unde ei să alerge fără lesă, acest lucru poate să nu fie o problemă mare pentru majoritatea, dar cu siguranță ne-ar fi făcut plăcere să le oferim puțină libertate”, spun turiștii Julie și Warren.video turiști americani, impresionați de bunătatea sibienilor - "îi iubim. vecina a împărțit cu noi spanacul și menta din grădina ei"

Warren și Julie sunt un cuplu de americani care s-au pensionat devreme, tocmai pentru a putea călători și vizita cât mai multe țări din lume. Pasiunea pentru călătorie o împărtășesc online pe canalul lor de youtube „Travel with us by Warren and Julie„, unde povestesc experiențele avute în țările vizitate.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică