transport public prietenos cu mediul și în zona metropolitană a sibiului
DCIM100MEDIADJI_0069.JPG

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu a adoptat încă de la recenta sa înființare direcția mobilității curate, prietenoase cu mediul, în acord cu practicile și dezideratele europene de reducere a emisiilor de CO2.

Această orientare nu este doar declarativă, ci este dovedită prin primul proiect concret inițiat de ADI Transport Metropolitan Sibiu: “Modernizarea și extinderea transportului public la nivelul zonei metropolitane Sibiu”. Proiectul a fost inițiat de Municipiul Sibiu, ca lider de asociere, în parteneriat cu orașul Cisnădie, orașul Ocna Sibiului, comuna Șelimbăr, comuna Cristian, comuna Șura Mică, comuna Roșia, comuna Șura Mare, comuna Sadu și comuna Poplaca. Scopul acestui proiect este acela de a oferi o alternativă de deplasare prietenoasă cu mediul celor care vin în Sibiu din localitățile învecinate pentru serviciu, la școală sau la cumpărături, alta decât mașina personală, un mijloc de transport poluant.

Datorită unei colaborări eficiente a primarilor din cele 10 localități partenere care au reușit să se mobilizeze foarte bine, proiectul a fost deja depus pe platforma PNRR, cele 10 localități solicitând prin acesta finanțare europeană nerambursabilă pentru achiziția a 36 de autobuze electrice, din care 30 cu o lungime de 12 m, iar alte 6 cu o lungime de 10 m. Prin același proiect se dorește achiziționarea a 71 de stații de încărcare a autovehiculelor electrice care vor fi montate în Sibiu și celelalte localități și vor putea fi utilizate de cetățeni. Bugetul prealocat acestui proiect depășește 25 de milioane de Euro, beneficiul fiind creșterea mobilității locuitorilor.

Pentru că ne dorim ca proiectele pe care ADI Transport Metropolitan Sibiu le va iniția să fie coerente și să răspundă nevoilor reale ale comunităților, în paralel cu conceperea și depunerea proiectului în cadrul PNRR, Asociația a contractat și serviciile de elaborare a unei strategii de dezvoltare a transportului public local în zona metropolitană și studiul de oportunitate. Aceste documente vor sta la baza activității ADI Transport Metropolitan Sibiu, căreia îi va fi delegată gestiunea transportului public local.

Printr-o colaborare reală și prin munca în echipă, membrii ADI Transport Metropolitan Sibiu reușesc astfel, într-un timp foarte scurt, să schimbe în bine mobilitatea din Sibiu și din zonă.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu

Publică