studenții de la actorie vor face patru ani de facultate în loc de trei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că s-a aprobat, joi, extinderea duratei programelor de licență în domeniul artelor spectacolului de la 3, la 4 ani.

Sorin Cîmpeanu a spus că extinderea duratei duratei programelor de licență în domeniul artelor spectacolului de la 3, la 4 ani a fost un pas important pentru alinierea la spațiul european.

„Este un pas pentru alinierea la ceea ce se întâmplă în spațiul European al învățământului superior”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă această extindere va intra în vigoare doar din 2023, ministrul Educației a spus că s-ar putea întâmpla chiar din acest an.

„Odată cu a publicarea în Monitorul Oficial a acestei ordonanțe de urgență, sunt sigur că vor încerca să înceapă în aces regim încă din acest an. Sunt o serie de condiții tehnice de îndeplinit. O să discutăm cu colegii din învățământul superior de artă în ce măsură putem să-i sprijinim, dacă putem să-i sprijinim cu reglementări, în situația în care vor să înceapă încă de la admiterea din acest an”, a răspuns ministrul Educației.

Ultima oră

Comentariul meu