stanciu de la psd, despre investițiile făcute de primărie în spitalele din subordinea cj - „facem o agendă a sănătății cu dedicație”

Consilierii locali au votat, în ședința de joi, proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 4,5 milioane de lei celor trei spitale din subordinea Consiliului Județean. Cătălin Stanciu, consilier din partea PSD, a precizat că această finanțare, făcută pe Agenda Sănătății, este cu „dedicație”. 

În premieră, cele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu primesc finanțare de la Primăria Municipiului Sibiu, prin intermediul Agendei de Sănătate, în valoare totală de 4,5 milioane lei. Cumulat, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au depus spre finanțare un număr de șase proiecte pentru a îmbunătăți investițiile făcute de CJ Sibiu.

Cătălin Stanciu, consilier din partea PSD, a spus, în cadrul ședinței de joi, înainte de vot, că acest proiect pentru finanțare a fost inițiat cu „dedicație” pentru spitalele din subordinea CJ. „Acest proiect a fost inițiat cu dedicație, în sensul că au fost inițial prevăzute doar structurile spitalicești de interes public (…) au fost adăugate și Spitalul CFR și Spitalul Militar. Din păcate însă, se adeverește ce am spus mai de mult, că facem o Agendă a Sănătății cu dedicație pentru a finanța activități în domeniul sănătății, în special pentru spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean. Este drept, domnul coleg Adrian Bibu mi-a transmis la momentul respectiv, în ședință, că este vorba despre sibieni”, a precizat consilierul din partea PSD, Cătălin Stanciu. 

VEZI AICI CE PROIECTE AU FOST FINANȚATE DE PRIMĂRIA SIBIU

Drept răspuns, Adrian Bibu i-a spus lui Stanciu că și în alte municipii din țară se fac investiții în spitalele din subordinea Consiliilor Județene prin Agendele Sănătății ale primăriilor. „Referitor la Agenda pe Sănătate, și în alte municipii, cum e Clujul, că de acolo ne-a venit ideea, există exemplul acesta de bune practici. Municipiul Cluj susține și celelalte spitale din subordinea CJ, iar asta pentru că, de multe ori, consiliile județene nu au suficienți bani pentru a susține la un așa nivel, și astfel se acordă bani pe Agenda de Sănătate”. 

Daniela Cîmpean, șefa CJ, i-a mulțumit atât primarului Fodor, cât și celor care au făcut posibilă această investiție în spitalele din oraș. „Agenda de Sănătate prin care Primăria Municipiului Sibiu va finanța proiecte cu impact pentru comunitate în cele mai importante spitale din județ este dovada faptului că este posibil ca autoritățile să deruleze parteneriate în folosul cetățeanului. Doresc să mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați, pornind de la colegii mei din cadrul partidului, până la doamna primar Astrid Fodor, pentru deschidere și mai ales pentru responsabilitate, deoarece prin toate proiectele depuse de spitalele noastre vom aduce un plus de valoare actului medical. În momentul de față avem șantiere deschise în toate spitalele, însă am decis să folosim toate posibilitățile de finanțare care ar putea să sprijine și mai mult activitatea medicală. Acest parteneriat este un prim pas în ceea ce privește investiția în sănătate, urmând ca acesta să continue și pe proiectul Noului Spital Județean, unde Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, aflat în subordinea Primăriei Sibiu, va deține un corp nou, special dedicat”, a spus Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu