noua fântână arteziană din piața aurel vlaicu - consilierii usr s-au abținut la vot: „punem cireașa pe un tort pe care nu îl avem”

Fântâna arteziană din Piața Aurel Vlaicu din municipiul Sibiu va fi înlocuită cu una modernă. Primăria a recepționat proiectarea, iar indicatorii tehnico-economici au fost supuși aprobării Consiliului Local în ședința de joi. Consilierii USR s-au abținut la vot deoarece consideră că, mai întâi de toate, trebuie terminate investițiile în ceea ce privește reconfigurarea traficului rutier și mai apoi poate fi pusă și „cireașa pe tort”. 

Proiectul pentru înlocuirea fântânii arteziene din Piața Aurel Vlaicu din municipiul Sibiu a trecut de votul consilierilor în ședința de joi. Grupul USR s-a abținut, iar Diana Mureșan a luat cuvântul spunând că, înainte de toate, trebuie finalizate lucrările de reconfigurare a traficului din zonă, pentru a nu exista riscul ca, mai târziu, să fie nevoie de modificări.

„USR va vota abținere. În momentul de față sunt prevăzute lucrări de modernizare în zonă care presupun reconfigurarea traficului. Deocamdată nu există soluții ca trecerea traficului de orice fel, în această intersecție, să se realizeze în mod continuu, eficient și sigur. De aici și îngrijorarea noastră. Dacă investim acum în acest proiect și constatăm că se impun modificări apoi, ce facem? Credem că în acest moment nu este oportun să se recurgă la modernizarea acestei fântâni arteziene. Este foarte bine dacă ne propunem să înfrumusețăm această intersecție, dar ar trebui să fie ultimul pas, altfel pare că vrem să punem cireașa pe un tort pe care nu îl avem încă”, a spus consilierul Diana Mureșan.

Proiectul a fost totuși adoptat cu 18 voturi ale consilierilor locali de la PNL, PSD și FDGR.

Fântâna este situată în vecinătatea Căii Dumbrăvii, care va primi o funcționalitate și un aspect îmbunătățit, în apropiere de Stadionul Municipal care este și el modernizat, dar și în zona bulevardului Mihai Viteazu, acolo unde este pregătit culoarul de mobilitate. În acest context, municipalitatea a considerat că fântâna din Piața Aurel Vlaicu este unul dintre detaliile care vor face diferența în aspectul zonei. Aceasta a fost construită în anul 2004, iar la vremea respectivă era admirată de fiecare sibian în parte. Acum, reparațiile acolo unde s-au produs stricăciuni în toți acești ani ar costa mai mult decât înlocuirea ei.

VEZI AICI ALTE DETALII DESPRE NOUA FÂNTÂNĂ

Investiția estimată la 675.000 de lei va presupune refacerea completă a construcției prin amenajarea unui bazin nou, circular, cu diametrul exterior de 16 m. În interiorul acestui bazin se vor crea alveole pentru plante ornamentale. Căderea apei va fi în cascadă, iar imaginea sferei de apă din prezent va fi înglobată și în noul concept. Fântâna va fi dotată cu echipamente cu LED pentru jocuri de lumini care vor însoți jeturile de apă. Și iluminatul public din jurul fântânii va fi înlocuit, tot cu corpuri LED, care consumă mai puțină energie.

Ultima oră

Comentariul meu