cinci eleve de la liceul de artă uimesc cu picturile lor – „de ziua copilului vom organiza o expoziție la cisnădioara”

Cinci fetițe de clasa a IV-a de la Liceul de Artă din Sibiu organizează cu ocazia Zilei Copilului o expoziție de pictură intitulată „Armonii – Expoziție de pictură”. În cadrul expoziției vor fi prezentate un număr de 51 de tablouri pictate pe pânză.

„Ele își doresc ca această expoziție să fie un prim pas în înființarea Uniunii micilor artiști plastici din Sibiu. Fetele vor susține curând probele pentru învățământul vocațional pe partea de pictură. Este talentul lor și vreau să le susțin. Ele mi-au spus că mulți copii talentați nu au unde să-și expună tablourile, nu au această șansă. Eu vreau să le ajut și să dezvoltăm această idee într-un proiect comunitar. Ele si-au făcut tablourile cu materialele lor, le vor vinde pentru a strânge bani în scopul cumpărării de materiale pentru înființarea acestei galerii, unde să ăși poate expune în continuare tablourile. Uniunea micilor artiști plastici din Sibiu este momentan o inițiativă, dar sperăm ca treptat să se transforme într-o asociație. Expoziția va avea loc în perioada 3-5 iunie la Cisnădioara în cadrul Ansamblului Agora. Doamna Tobler Carmen ne-a sprijinit în mod gratuit cu acest spațiu minunat. Pe viitor dânsa este dispusă să le pună la dispoziție spațiul pentru astfel de evenimente, însă avem nevoie de o mica infrastructură ( expozoare, șevalete, rame etc.) Evenimentul va debuta cu un program artistic ( balet) vineri, 3 iunie ora 17. Vineri, sâmbătă și duminică între 16-20 expozantele vor fi acolo și vor relata povestea tablourilor. In fiecare zi va fi si un moment artistic care va întregi evenimentul. Invităm comunitatea sibiană să vină la acest eveniment și să sprijine aceste 5 fete talentate care își expun picturile spre vânzare. Cele 5 fete sunt în clasa a IV-a și sunt pasionate de pictură”, spune Alina Hoara, învățătoarea fetelor.

cinci eleve de la liceul de artă uimesc cu picturile lor – „de ziua copilului vom organiza o expoziție la cisnădioara”

Fetele care susțin expoziția sunt  Raffaella Capuzzo, Skladal Catinca, Diana David, Diana Bruma, Anna Voica.

Catinca este pasionată de pictură si sculptură. De 11 ani amprenta ei artistică se regăsește în numeroase tablouri cat și pe propria-i îmbrăcăminte. Dornică sa învețe cât mai mult, lucrează la definirea propriului stil.

Diana Ioana David are 11 ani și de mic copil iubește să picteze imagini din natură, animale, personaje de desene animate. Încă nu știe dacă potențialul ei poate fi exploatat la maxim, însă este deschisă să învețe noi tehnici despre modul de abordare a picturii si desenului.

cinci eleve de la liceul de artă uimesc cu picturile lor – „de ziua copilului vom organiza o expoziție la cisnădioara”

Diana Maria Bruma are 11 ani. Încă de mică a fost atrasă de desen și se poate spune că de atunci, în fiecare zi și-a pictat propria ei lume. Așteaptă cu nerăbdare să învețe cât mai mult din secretele Artelor Plastice, pentru a-și putea defini și exprima propriile ei viziuni artistice.

Anna Isabela Voica are 10 ani și, de când i s-a pus pentru prima dată un creion în mână, de la vârsta de 1 an, desenează cu bucurie și curaj tot ceea ce îi trece prin minte. Desenul și pictura sunt cele mai mari pasiuni ale Annei, reprezentând reale forme de exprimare. Ea își dorește să devină arhitect, însă îmbrățișează cu entuziasm tot ceea ce îi poate oferi întreaga paletă a Artelor Vizuale.

cinci eleve de la liceul de artă uimesc cu picturile lor – „de ziua copilului vom organiza o expoziție la cisnădioara”

Raffaella are 10 ani și este pasionată atât de desen cât și de pictură. Încă nu poate spune ce-i place mai mult, dar simte bucurie după realizarea unui tablou și își dorește să învețe cât mai mult din acest domeniu.

Ultima oră

Comentariul meu