siguranțele auto – care este rolul acestora și cum pot fi ușor înlocuite?
Car fuse. Fold colorful electric car fuses or circuit breakers isolated on beige background.

Sistemul electric al unei mașini este responsabil pentru multe elemente esențiale care asigură funcționarea corectă. Acest lucru se aplică, printre altele, la pompa de combustibil, circuitul luminii sau ventilatorul radiatorului. O defecțiune a acestei componente poate efectiv să imobilizeze mașina.

Pentru ce sunt siguranțele auto?

Siguranțele, după cum sugerează și numele, au o funcție de protecție în mașină – atunci când sistemul electric este scurtcircuitat, ele preiau o încărcare crescută, care de obicei se termină cu deconectarea circuitului și arderea acestui element. Ca urmare, dispozitivele care sunt mult mai importante în funcționarea finală a vehiculului nu sunt deteriorate.

Este adevărat că anumite siguranțe auto nu mai funcționează, dar le poți readuce în stare de funcționare înlocuind siguranța arsă cu una nouă.

Cum să localizezi siguranțele în mașină?

Cutiile de siguranțe sunt plasate cel mai adesea în planșele de bord – la înălțimea ambreiajului sau pe partea pasagerului, sub capotă în compartimentul motor sau la baterie. De obicei, într-o mașină există 2 cutii de siguranțe. Capacul lor este un fel de manual de instrucțiuni – ar trebui să descrie care dintre siguranțe este responsabilă pentru fiecare dispozitiv, precum și valoarea actuală a acesteia.

Este extrem de important să acorzi atenție valorilor de amperi, deoarece înlocuirea unei siguranțe mai puternice poate provoca chiar incendierea întregii instalații. Diferitele modele se disting prin culori, care în mod universal înseamnă valorile selectate. Pe site-ul https://www.tme.eu/ro/katalog/sigurante-auto_100198/vei găsi o gamă extrem de variată de siguranțe auto.

Înlocuirea corectă a siguranței

Pentru a aprecia dacă siguranța este arsă, scoate-o – cel mai bine este să consulți manualul de hârtie sau de pe cutie pentru a afla care siguranță este responsabilă pentru sistemul care a încetat să funcționeze. Cel mai adesea, siguranțele sunt fabricate din plastic transparent, astfel încât să poți vedea dacă firul din interior este ars, înnegrit sau rupt – acestea sunt semne ale unei siguranțe deteriorate.

În locul lui, ar trebui să fie pusă o nouă siguranță, cu același amperaj. Dar dacă nu ai o siguranță de rezervă la tine? În această situație poți folosi elementul așezat în cutie, responsabil pentru sistemele mai puțin importante, de exemplu, deschiderea automată a geamurilor, radioul sau iluminatul cockpitului

În concluzie, cauți siguranțe auto și multe alte componente electrice de înaltă calitate? Vizitează tme.eu unde poți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile.

Ultima oră

Comentariul meu