recital de chitară raul guţu, vineri la muzeul național brukenthal

În cadrul evenimentelor cultural-artistice şi a proiectelor StandwithUkraine, Muzeul Naţional Brukenthal invită publicul vineri, 27 mai 2022 ora 18:00, în Sala oglinzilor din cadrul Forumului Democrat al Germanilor la un extraordinar recital de chitară susţinut de Raul Guţu.

Raul Guţu a absolvit ciclurile de licenţă şi master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa conf. universitar doctor Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu.

A participat la concursuri de specialitate atât din ţară, cât şi din străinătate, fiind recompensat cu premii la Tulcea, Constanţa, Bucureşti, Alba-Iulia, San Remo (Italia).

A absolvit cu succes numeroase cursuri de masterclass susţinute în compania unor muzicieni de renume mondial: Gerhard Reichenbach (Germania), Ulrich Muller (Germania), Gabriel Bianco (Franţa), Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu (România), Jorgos Panetsos (Austria), Rafael Aguirre (Spania) şi mulţi alţii.

Raul Guţu a susţinut şi foarte multe recitaluri de chitară pe mai multe scene din ţară: Teatrul Fantasio din Constanţa, Teatrul Liric din Constanţa, Muzeul de Artă din Constanţa, Opera din Braşov, Sibiu, Alba-Iulia, Bucureşti, Sighişoara.

În prezent, activează ca profesor de chitară la Liceul de Artă din Sibiu.

Programul va conţine lucrări muzicale coompuse de Agustin Barrios Mangore, Heitor Villa-Lobos, Giulio Regondi, Fernando Sor-Variaţiuni, Dilermando Reis, Dionisio Aguado, Roland Dyens, Roland Dyens.

Intrarea la concert este gratuită.

Ultima oră

Comentariul meu