profesori sibieni protestează la bucurești - cer mărirea salariilor și primirea sporurilor

Zece profesori din Sibiu sunt prezenți la protestul de la București care urmărește să atragă atenția asupra problemelor salariale cu care se confruntă profesorii din învățământul preuniversitar și superior.

Peste 500 de delegați din toată țara, printre care și zece profesori din Sibiu protestează la București  față de mărirea salariilor și primirea sporurilor. Profesorii trebuiau să beneficeize de salariile prevăzute în Legea-cadru nr.153/2017 începând cu luna septembrie 2020. De asemenea, personalul din învățământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă.

YouTube video

„Pe lângă problema legată de salarizarea cu care ne confruntăm de atâta timp, pentru că din 2017 până în prezent nu a fost aplicată corespunzător, a mai intervenit o problemă și anume se caută descentralizarea palatelor copiilor și cluburilor sportive, asta însemnând că vor trece de la Ministerul Educație la Adiministrația Publică Locală”, spune Iulia Dănilă, director comunicare la Sindicatul Învățământului Universitar.

profesori sibieni protestează la bucurești - cer mărirea salariilor și primirea sporurilor

La protest participă atât cadre didactice, cât și angajați din palatele și cluburile sportive școlare. Aceștia protestează față de intenția Ministerului Educației de a transfera instituțiile, inclusiv personalul, în administrarea autorităților locale.

 

Ultima oră

Comentariul meu