pompierii desfășoară un exercițiu la sala thalia - este simulat un incendiu

Pompierii sibieni desfășoară, miercuri, un exercițiu de amploare la Sala Thalia din Sibiu. Forțele se antrenează având ca scenariu un incendiu în clădire. 

UPDATE

Scenariul stabilit a fost stingerea unui incendiu izbucnit în sala de concerte, la scenă. În imobil au fost surprinse 5 persoane. Întreg personalul filarmonicii și celelalte persoane care se aflau în incinta acesteia, peste 25 de persoane, s-au autoevacuat în cel mai scurt timp, în locurile de adunare prestabilite. La finalul exercițiului, s-au efectuat instruiri cu personalul filarmonicii privind modul de intervenție și comportare în cazul producerii unei situații de urgență reale.

pompierii desfășoară un exercițiu la sala thalia - este simulat un incendiu pompierii desfășoară un exercițiu la sala thalia - este simulat un incendiu pompierii desfășoară un exercițiu la sala thalia - este simulat un incendiu

„La acest exercițiu au participat peste 25 pompieri militari și paramedici cu 5 autospeciale (stingere cu apă și spumă,, salvare de la înălțime și de asistență medicală specializată), precum și un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu. De asemenea, la acest exercițiu, misiunea pompierilor militari a fost sprijinită și de echipajul canin de căutare-salvare din cadrul ISU Sibiu. Câinele de serviciu a ajutat la găsirea cu succes a victimelor”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

pompierii desfășoară un exercițiu la sala thalia - este simulat un incendiu pompierii desfășoară un exercițiu la sala thalia - este simulat un incendiu pompierii desfășoară un exercițiu la sala thalia - este simulat un incendiu

ȘTIREA INIȚIALĂ

Miercuri după-amiaza, ISU Sibiu desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Filarmonica de Stat Sibiu – Sala Thalia. La acest exercițiu participă pompierii militari ai Detașamentului Sibiu cu trei autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj SMURD și cuplul chinotehnic de căutare salvare al ISU Sibiu.

„În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate, pentru antrenarea unei reacții prompte și eficiente în cazul producerii unei situații de urgență”, anunță Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu