video: muzica din copilărie, un rol important - solistul trupei alternosfera: „o piesă cu care ai rezonat poate fi toată viața o sursă de inspirație”

 Prima trupă în care solistul trupei Alternosfera a cântat a fost formația liceului. Pentru Marcel Bostan pianul a reprezentat bazele muzicii, ajutându-l foarte mult în dezvoltarea carierei.

Pianul este primul instrument la care solistul trupei Alternosfera a cântat, primul concert fiind reprezentat de examenul de la școală, unde a cântat la instrumentul studiat în fața comisiei de examinare.

„Pianul și studiile muzicale ajută foarte mult. Dacă înțelegi pianul și tot ce înseamnă teorie muzicală, când iei  o chitară, un set de tobe sau un alt instrument, îți este mult mai simplu să înveți pentru că tu înțelegi cum se formează notele, acordurile, cum funcționează armoniile. Pianul este, de fapt, „părintele”, spune solistul trupei.

YouTube video

Marcel Bostan a terminat o școală de muzica, prin urmare primul concert poate fi considerat primul examen de la școală. Cu nostalgie, își amintește sala de festivități, cei douăzeci de profesori care urmau să îl noteze și crede că rămâne unul dintre cele mai complicate concerte pe care le-a avut vreodată.

Artistul spune că o influență majoră asupra stilului muzical vine din muzica pe care ai asculta-o în copilărie, piese muzicale care te-au fascinat pentru o perioadă lungă de timp: „Dacă tu ai rezonat cu o piesă, de exemplu „Black Hole Sun” pe care eu am auzit-o în 1995 sau cu trupa Nirvana, poate toată viața să fie o surse de inspirație. Muzica din copilărie rămâne cu tine toată viața. Nu înseamnă neapărat că muzica actuală te lasă indiferent. Tu asculți, înțelegi cum este făcută, care sunt mesajele  și poate îți place sau nu, dar asta nu înseamnă că e bună sau rea”, spune solistul trupei Alternosfera.

Ultima oră

Comentariul meu