trei sfaturi pentru creșterea eficienței panourilor solare

Panourile solare nu funcționează în mod egal în toate condițiile, dar puteți lua măsuri proactive pentru a îmbunătăți eficiența și randamentul configurației sau matricei sistemului dvs. solar.

Câțiva pași simpli vă pot asigura că obțineți cel mai bun randament din investiția dvs. solară. De la poziționarea unor panouri fotovoltaice pentru o producție optimă de energie până la solicitarea de reduceri de utilități și subvenții pentru energie verde, aceste lucruri pot maximiza randamentul panourilor solare și vă pot crește economiile de energie.

Utilizarea energiei solare este o metodă relativ nouă de alimentare a unei locuințe, care a devenit rapid populară la nivel global. Panourile solare pot contribui la economiile dvs. în timp, deoarece, dacă le dețineți, înseamnă că nu mai trebuie să vă confruntați cu costurile în creștere sau variabile ale energiei electrice. De asemenea, utilizarea de panouri fotovoltaice poate contribui în mare măsură la reducerea amprentei de carbon.

Din nefericire, o mulțime de oameni se feresc de perspectiva creării unei case alimentate cu energie solară, deoarece ideea pare descurajantă și dificilă la prima vedere. Dacă se întâmplă să fiți unul dintre ei, continuați să citiți pentru a afla cum puteți face ca procesul să fie lipsit de stres și de probleme.

S-ar putea să fiți surprins să aflați că puteți determina rapid dimensiunea sistemului, să selectați tipul pe care îl doriți și să instalați panouri fotovoltaice și întrerupătoarele de siguranță configurate și conectate. De asemenea, merită menționat faptul că costul structurii dvs. de energie solară ar depinde de consumul dvs. de energie electrică.

1. Eliminați umbra

Panourile solare sunt proiectate să funcționeze cel mai bine în lumina directă a soarelui. Dacă soarele este blocat de un copac sau de o altă clădire, producția panoului dvs. ar putea fi redusă dramatic. Umbra este cel mai dăunătoare pentru panouri fotovoltaice care utilizează un invertor de tip „șir”, care limitează producția panoului la intensitatea celui mai slab panou. Chiar dacă doar o mică parte din panou este umbrită, producția întregii instalații poate fi redusă.

Tăiați sau îndepărtați copacii din jurul panoului dumneavoastră. Dacă copacii nu pot fi îndepărtați sau dacă o parte a clădirii face umbră, experții recomandă utilizarea unui microinvertor sau a unui invertor de optimizare a puterii, care va maximiza producția din părțile neumbrite ale panoului.

2. Orientați-vă spre soare

Panourile solare produc cea mai mare putere atunci când sunt orientate direct spre soare. Potrivit experților, panourile orientate spre sud vor primi cea mai multă lumină directă a soarelui pe parcursul zilei, iar producția potențială este cea mai mare. O orientare mai vestică produce mai multă energie după-amiaza și seara devreme.

Cea mai bună orientare pentru panouri fotovoltaice depinde de modul și de momentul în care folosiți energia electrică și de modul în care se stabilește prețul energiei.

Panourile orientate spre sud pot fi cele mai bune atunci când o companie de utilități are o contorizare netă de 1:1, care este practica prin care compania de utilități oferă credite de facturare la preț întreg pentru excesul de energie generat de rețeaua solară a unui client. Obiectivul este generarea celei mai mari cantități de energie posibilă, indiferent de momentul zilei.

Cu toate acestea, în cazul în care compania de utilități are o facturare în funcție de timpul de utilizare – perceperea unor prețuri mai mari atunci când este utilizată cea mai mare cantitate de energie – va trebui să acordați mai multă atenție momentului exact în care este utilizată cea mai mare cantitate de energie în instalația sau reședința dvs. O orientare spre sud sau sud-vest ar putea fi optimă în acest caz.

3. Păstrați-le curate

Praful se poate acumula treptat pe panourile dvs. solare, diminuându-le randamentul. Potrivit Laboratorului Național pentru Energie Regenerabilă, acumularea de praf poate reduce treptat producția panoului dvs. cu până la 7%. Curățarea panourilor dvs. poate fi la fel de ușoară ca și clătirea lor cu un furtun de grădină, deși îndepărtarea murdăriei acumulate ar putea necesita frecarea cu o perie moale. Atunci când alegeți un loc de instalare, luați în considerare accesibilitatea pentru curățarea periodică.

Ultima oră

Comentariul meu